Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Hatvanezer közszolga állásába kerülhet a bérpolitika

A közalkalmazotti szféra hatvanezres csökkentését javasolja a következő évekre egy független, a helyi vezetés munkáját segítő jelentés Skóciában.

A skót vezetés által megrendelt jelentés 5,7-10 százalékos elbocsátást javasol 2014-2015-ig bezárólag, hogy tartani lehessen a kiadáscsökkentésről szóló célokat.

Skóciában 16 éven belül 42 milliárd fontot akarnak megtakarítani, elemzői vélemények szerint a II. világháború óta ez a legsúlyosabb helyzet, ami a közkiadásokat illeti.

A fizetések brit tervek szerinti emelkedésével minden tizedik közalkalmazotti állást meg kellene szüntetni - vélekedett a bizottság. A 60 ezres szám azonban lecsökkenhet az 5,7 százalékos csökkentést jelentő 35 ezerre, ha szigorúbb bérezési politikát folytatnak.

A jelentés 2011-2012-től a bérek két évre történő befagyasztására, a közalkalmazotti nyugdíjak áttekintésére, valamint a testületek számának lefaragására szólít fel.

A bizottság az egészségügyi kiadások mérséklését javasolta, és megfontolásra javasolta olyan szolgáltatások felülvizsgálatát, mint az ingyenes szemvizsgálat, idősellátás, és a hatvan év felettiek, valamint a fogyatékkal élők költségmentes közlekedése.

A Crawford Beveridge vezette háromfős bizottság ajánlásait a skót vezetés figyelembe veszi a 2011-2012-es költségvetés megtervezésekor.

A brit parlamenti választások után májusban hivatalba lépett konzervatív-liberális koalíció évente 332 millió fontos kiadáscsökkentést vár Skóciától. A helyi vezetés viszont elhalasztotta ennek teljesítését, mondván hogy korábbi megvalósítása újra recesszióba taszítaná a gazdaságot.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter