Megjelent: 6 éve

Hiába pereskedtek a kirúgott közmédiások

2011 nyara óta három lépcsőben bocsátották el a dolgozók jelentős részét az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alaptól (MTVA). Miután az MTV, a Magyar Rádió, a Duna TV és a Magyar Távirati Iroda összevonásra került, az alap 872 dolgozó munkaviszonyát szüntette meg. A munkavállalók fellépésének egyetlen kézzelfogható eredménye az volt, hogy végül a tervezett 1131-nél 259 személlyel kevesebbet bocsátottak el (458 dolgozónak mondtak fel, 414-en közös megegyezéssel távoztak).

Az érintettek közül nagyjából húszan indítottak munkaügyi pert; az MTVA tájékoztatása szerint ezeknek a fele még folyamatban van, a másik felébe tartozók vagy peren kívüli egyezséggel zárultak, vagy tárgyalás nélkül elutasították. Egy per – a rádiós Solténszky Tiboré – a munkavállaló győzelmével zárult.

Visszavenni csak akkor kell egy leépített közmédiást, ha diszkrimináció miatt perel, és a munkáltató nem tudja bizonyítani, hogy nem érte hátrányos megkülönböztetés az érintettet. Egyéb esetben maximum némi anyagi kártérítésre számíthat.

Több olyan eljárás is indult, melyben a kirúgottak diszkriminációra hivatkoznak: Sándor Erzsi (Magyar Rádió) például politikai diszkriminációra hivatkozott. Noha a szakszervezet és a munkáltató megállapodása alapján a tizenöt évnél régebben ott dolgozókat csak különleges indokkal lehet elbocsátani, több ilyen dolgozótól is megváltak a leépítések során. Egy másik rádiós szerkesztő esetében azt sem méltányolták, hogy három kiskorú gyermeket nevel, férje pedig munkanélküli. Ő is pereskedik, ahogy az a kollégája is, aki ikerterhessége után jött vissza a rádióhoz, majd fél évre rá kirúgták.

A többség jellemzően inkább peren kívül megegyezett a munkáltatóval, mintsem hogy évekig pereskedjen, hogy aztán ne kapja vissza az állását. A statisztikából emiatt is nehéz pontos képet kapni a leépítésről.

A leglátványosabb fellépés a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetéhez (TFSZ) köthető: a csoportos létszámleépítés egész folyamatát, de még az MTVA – mint a közmédiumok jogutódja – megalakulását is bíróságon támadta meg. A 2011. nyári első csoportos létszámleépítés miatti perben a TFSZ félsikert ért el: a bíróság jogerősen semmisnek nyilvánította az ideiglenes üzemi tanács és az MTVA megállapodását a leépítésről, mondván, az üzemi tanács megalakulása jogszerűtlen volt, de magát a leépítést jogszerűnek ítélték, tehát a pernek nincs jogkövetkezménye. A TFSZ perújrafelvételt kért, illetve a leépítés második körét is megtámadta, ez még folyamatban van.

Nagy Navarro Balázs szerint a bíróság nem vizsgálja, hogy kit miért rúgtak ki, legfeljebb azt, hogy valóban csökkent-e a létszám és a költség egy-egy alkalmazotti körben, felvettek-e mást ugyanabba a munkakörbe.

nol.hu
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter