Megjelent: 10 hónapja

Íme a cafeteriaelemek toplistája

Munkavállalónként évi bruttó 313 ezer forint az átlagos cafeteriajuttatás Magyarországon -  derül ki egy most elkészült felmérésből. A legnépszerűbb elem a SZÉP-kártya, a teljesen adómentes sportbelépő a középmezőnyben, internetelőfizetést pedig szinte senki sem választ.

Munkavállalónként évi bruttó 313 ezer forint az átlagos cafeteriajuttatás Magyarországon -  derül ki egy most elkészült felmérésből. A legnépszerűbb elem a SZÉP-kártya, a teljesen adómentes sportbelépő a középmezőnyben, internetelőfizetést pedig szinte senki sem választ.

A Szent István Egyetem és együttműködő partnereinek kutatásában a részt vevő 342 cég és intézmény több mint fele az ipar, míg másik felük a kereskedelem és a szolgáltatások területén működik. A válaszadók nagy többsége (84%) a versenyszférában, a 11%-az a közszférában és a maradék 5%-a pedig a non-profit szférában tevékenykedik.

Sok függ a cégnagyságtól

A kutatást vezető Dr. Poór József egyetemi tanár szerint „felmérésünk adatai továbbra is alátámasztják azt a korábbi évek során hasonlóan tapasztalt összefüggést, miszerint a cafeteria elterjedtsége a szervezeti nagysággal van szoros összefüggésben”. Az 1000 fő fölötti nagyvállalatok közel 80.%-ánál megtalálható a rugalmas juttatási rendszer valamely formája, addig a 10 fő alatti mikro-vállalkozások csak 22 százaléka építette be ösztönzési rendszerébe a választható juttatásokat.

Az élen nincs változás

Balázs Helga kutató szerint „a legnépszerűbb juttatások terén nem volt jelentős elmozdulás a tavalyi évhez képest. Felmérésünk eredményei alapján a legnépszerűbb kínálati cafeteria elem 2016-ban is a SZÉP kártya, amelynek mindhárom alszámlája egységesen népszerű, a cafeteriat nyújtó válaszadó szervezetek 93-97%-a kínálja dolgozóinak a cafeteria keretében”. Az Erzsébet utalvány (96%) és az egészségpénztári hozzájárulás pedig elérik az (86%) szintén a legnépszerűbb cafeteria kínálati elemek közé tartoznak.

Nettó 268 ezer forint az átlagjuttatás

A dolgozók számára egy adóévben elkölthető cafeteria összegek szervezetenként meglehetősen eltérnek. A válaszadóknál a 100 ezer forint alatti cafeteria keret ritka (4%). Emellett egyre gyakoribb (9 százalékos előfordulás) az évi 500 ezer forintnál magasabb juttatási csomag. Ez az arány fokozatosan növekedett az elmúlt évek során. Az átlagos juttatási keret 2016-ban a tavalyi értéket alig meghaladóan 313.000 forint. A növekedés főleg a juttatásokat terhelő adóterhek csökkenésének tudható be, Figyelembe véve a munkáltatók közterhek megosztására vonatkozó válaszait, ez idén 268.000 Ft értékű nettó juttatásnak felel meg - összegezte Fata László, a kutatást támogató Cafeteria TREND Magazin szakértője.

A munkavállalói igényekre szabás döntő

Szűts Ildikó az Országos Humánmenedzsment Egyesület elnöke elmondtak, szervezetük 4 évvel ezelőtt alkotta meg a „Cafeteria Indexet”, amely egy egzakt mutatót, amely a vállalatok cafeteria  tudatosságáról ad képet. A jelenlegi kutatásban mért adatok alapján a magyarországi Cafeteria Index  2016-ban 64,47%, mely jelentősen nem tér el az elmúlt évihez képest, tehát a cégek körében nem változott a juttatással kapcsolatos tudatosság.

Az elnök felhívta a figyelmet arra, hogy a juttatások testre szabása jelentősen hozzájárulhat a munkavállalók elégedettségéhez, különösen, ha a generációs különbségek, elvárások is értékelésre és megvalósításra kerülnek. Utalt arra is, hogy a munkavállalók körében végzett kutatások megerősítik, hogy a juttatási elemek választási gyakorlatában a munkáltatóknak, a HR vezetőknek és szervezetnek jelentős kultúraformálási hatása lehet.

A felmérés a Szent István Egyetem kutatóinak, a Cafeteria TREND Magazin, az Országos Humánmenedzsment Egyesület, a Humán Szakemberek Országos Szövetsége és a BKIK támogatásával készült.

  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Milyen munkaadót keresnek az Y generációs mérnökök?

HR-esek, figyelem! Az idei Műegyetemi Állásbörzén kifaggattuk a pályakezdés előtt álló fiatalokat, mivel lehet a számukra vonzóvá tenni egy... Teljes cikk

Így írjon vonzó álláshirdetést

Látszólag könnyű műfaj, ugyanis mindössze az elvárásokat és a cég által kínált előnyöket kell írásos formába önteni. A valóságban azonban... Teljes cikk

Impresszum

HR Spirit – www.hrspirit.hu Kiadó: Monster Magyarország Kft. 1132 Budapest, Váci út 18.Ügyvezető: Zétényi AnnaFőszerkesztő: Karácsony... Teljes cikk