Megjelent: 5 éve

Ingyenes tréningek segítik a pályakezdők munkához jutását

Elindult a Profession.hu ingyenes Karrier Tréning programja, amely pályakezdő fiataloknak nyújt segítséget az első munkahely megszerzésében. A programban összesen nyolc budapesti és hat vidéki felsőoktatási intézmény vesz részt - írja a Metropol.

A program célja, hogy minél több gyakornoki és részmunkaidős lehetőséget ismertessen meg a hallgatókkal, könnyebbé téve a későbbi elhelyezkedést, hiszen a gyakornoki tapasztalat nélküli friss diplomások általában hátránnyal indulnak a munkahelykeresésben.

A trénerek tapasztalatai alapján a pályakezdők nem érzik úgy, hogy az önéletrajzírás gondot okozna nekik, a fizetési igényeik többnyire reálisak, és nyitottak az új lehetőségekre, annak ellenére, hogy még mindig van, aki túlértékeli a diplomáját. A munkaerőpiacra frissen kikerülők a személyes interjút érzik a legnagyobb kihívásnak, ezzel szemben Sámson Dorottya, a Profession.hu toborzási szolgáltatások divíziójának vezetője szerint sokszor már az önéletrajz megírásával is probléma van.

A VigyázzÁllás! című kézikönyv egyebek mellett ezekre a kérdésekre is gyakorlati tanácsokat nyújt. A könyvhöz tartozó interjúkártyák konkrét segítséget adnak a felkészüléshez, mert témakörökbe csoportosítva vezetik az álláskereső gondolatait a válaszok kialakításakor.

A trénerek szerint jellemző probléma az is, hogy a pályakezdő friss diplomások nem tudják, mihez fognak kezdeni a szakmájukkal, és azt sem, hogy milyen lehetőségeik vannak az egyetem befejeztével. Tapasztalataik szerint a legtöbben csak a karrierirodákon és a belső állásportálokon nézelődnek gyakornoki hely után, ezért nagy segítség lehet számukra, ha kitekintést kapnak az adott felsőoktatási intézmény berkein kívüli lehetőségekről is.

A pályakezdő fiatalok a program keretein belül ingyenes, személyre szabott karrier-tanácsadást kapnak arról, milyen irányban érdemes elindulniuk a nehezen megszerzett papírral, mennyi a reális fizetési igény az adott szektorban, és hogy milyen pozíciókat hogyan érdemes megpályázni.

Metropol/Edupress.hu
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter