Megjelent: 2 éve

Ingyenmunka helyett építsd saját márkádat - a 11Ground

Bolla Viktória (25) több éven át dolgozott marketingesként és rendezvényszervezőként, ahol éjt-nappallá téve ontotta az ötleteket - hogy aztán rendre más arassa le helyette a babérokat… Majd gondolt egyet - és csapatával létrehozta az 11Ground lifestyle blog-magazint. Amivel - személyes divat és stílustanácsadóként 2 év alatt saját márkát teremtett a ”blogazinnak” is köszönhetően - de ma már több komoly céggel is együttműködnek, miközben a médiában is egyre gyakrabban szólal meg.

Bolla Viktória (25) több éven át dolgozott marketingesként és rendezvényszervezőként, ahol éjt-nappallá téve ontotta az ötleteket - hogy aztán rendre más arassa le helyette a babérokat… Majd gondolt egyet - és csapatával létrehozta az 11Ground lifestyle blog-magazint. Amivel - személyes divat és stílustanácsadóként 2 év alatt saját márkát teremtett a ”blogazinnak” is köszönhetően - de ma már több komoly céggel is együttműködnek, miközben a médiában is egyre gyakrabban szólal meg.

Viktória egyébként a 11Ground blogazin (blog + magazin) stábjának összetartása és az oldal folyamatos fejlesztése mellett jelenleg a Budapesti Metropolitan Egyetem (korábbi nevén BKF) kommunikáció-média szakára jár. Már fiatal kora ellenére értékelhető mennyiségű munkatapasztalatot tudhat a magáénak, hiszen 17 éves kora óta folyamatosan dolgozott. Hol diákként, hol egy-egy vállalat alkalmazottjaként.

Szembesült a „marketinges karrier” határaival

Bolla Viktória már kap megbízásokat divattanácsadásra

”Soha nem gyártottam úgy karrierterveket, hogy a fejembe vettem valamit és abból egyáltalán nem engedtem volna később sem. Ehelyett az volt a fontos, hogy dolgozzak, fejlődjek, tapasztalatokat gyűjtögessek - és ebből majd fokozatosan körvonalazódjon, hol a helyem. Ebben a szüleim is támogattak - mint ahogy abban is, hogy bár mindent megkaptam tőlük, azért bíztattak rá, hogy a divatimádatomat vagy a barátommal közös nyaralásunkat igyekezzek önmagam (is) finanszírozni. Utóbbiért például felszolgálóként dolgoztam, de diákként sok másfajta munkát is kipróbálhattam. Ezért a mai napig hálás vagyok nekik, hiszen rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem és kitartást tanultam.”

Viktória később - részben a diákként begyűjtött munkatapasztalatoknak köszönhetően -  rendezvényszervezőként majd marketing-asszisztensként és marketingesként is dolgozott. De amennyire nagy reményekkel vágott neki a fiatal nők egyik álomszakmájának, épp olyan hamar volt kénytelen szembesülni a szakma árnyoldalaival is. 

Dolgoztatták, nem fizették, más aratta le a sikert

Gyakornokként sok ötlete volt, 12 órákat dolgozott, de sokszor nem fizették ki és más aratta le a sikert

”Ez álomszakma, így sokan akarják a lehetőséget. És gyakornokoskodnak érte az előrelépés reményében. Sokat. Folyamatosan, 1000 + 1 ötlettel ugrásra készen, gyakran napi 12-14 órában… Hogy aztán - jobb esetben - valaki mást ünnepeljenek a sikereiért. Rosszabb esetben pedig azért, hogy a 6 hetes gyakornokoskodás után szélnek eresszék, mivel fizetni igazából már nem tudnak a munkádért. És már jöhet is a következő alany… Ezt tapasztalva döntöttem: ha már úgyis mindenki ingyenmunkát szeretne, akkor inkább a magamnak fogok ingyen dolgozni, és alkotni valami olyasmit, amiből idővel majd tudok profitálni.”

Négy fiatal lány összeállt

Viktória a 11Ground csapatával. Maguknak építik az üzletet

Viktória így egyből nekilátott az 11Ground tervezéséhez-szervezéséhez. Két és fél évvel ezelőtt kezdte a projektjét, baráti körből verbuválva a csapatot. 1 hónapja szinte teljesen megújult a csapat, ahol most öten dolgoznak: Somay Márk fotós, társtulajdonos, és Viktórián kívül három másik blogger: Zana Gabriella (sport), Priger Inez (gastro), Simon Dominika (home). Bár mindenkinek megvan a fő rovata, újdonság az is, hogy mostmár a rovatok lazábban vannak értelmezve, ráadásul lett 3 új rovat is: lifestyle, kultúra, és utazás.

Bolla Viktória és csapata elsősorban azért hozta létre az 11 Ground blogazint, hogy legyen terepe egyrészt  ambíciói megvalósulásának -  másrészt pedig hogy irányt mutathassanak azoknak a fiatal nőknek,  akik még nem tudják, hogyan hozhatják ki magukból a maximumot, ám megvan erre az igényük. „Ars poeticánk: egyikünk se szeretne megelégedni  a  ”majd csak lesz valahogy, valami ” helyzetekkel és az olvasóinkat is ugyanerre szeretnénk bátorítani.  Továbbá arra, hogy vegyék kézbe a saját sorsukat és a környezetükre is legyenek igényesek, stílusosak.”
Fő célcsoportjuk azok a 18 - 30 éves, nagyvárosi nők, akik érdeklődnek a divat, a sport, a lakberendezés és a gasztronómia iránt. A termék egyébként teljesen  saját ötlet, nem  külföldi ötleten vagy  mintán alapul.

Lettek megbízások tanácsadásra

A blog olvasottságáról és a bevételről nincs információnk, de a blogazin Facebook-oldalát közel 9 ezren lájkolják és a projektnek mára hirdetői is vannak. Viktória a blogazin által biztosított reklámfelületet és értéket tartja a projekt egyik legnagyobb erősségének.

”A blogazin segítségével alig 2 év alatt fellendült a személyes stílus és divattanácsadói munkám, miközben egy, a média és a szakma által is ismert és elismert személyes brandet sikerült felépítenem. Akárcsak a csapat többi tagjának, akinek a munkájára gyakran épp a blogazinban posztoltak alapján tartanak igényt.”

  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Diákmunka tanulás mellett Dániában

Mrsán Zoltán egy évvel ezelőtt költözött ki Dániába. Multimédia szakon tanul Kolpingban és részmunkaidőben dolgozik. Hogyan jutott ki? Mennyi... Teljes cikk

Álláslehetőségek Dániában

Dánia május elsejétől megnyitja álláspiacát a 2004-ben csatlakozott uniós tagországok - köztük Magyarország - munkavállalói előtt. Ez azt... Teljes cikk

Munkajogi kisokos (új) dolgozóknak

Pályakezdők körében nagyobb, ám még több éves munkatapasztalattal rendelkező körében is megfigyelhető bizonytalanság, mit tehet meg a főnök a... Teljes cikk