Szegedi Juli
Szerző: Szegedi Juli
Megjelent: 6 éve

Jakobsen Petra, a Bonafarm cégcsoport HR-igazgatója

images

Jakobsen Petra gyermekkorát Nigériában töltötte, családjával 9 évi kint tartózkodás után tértek végleg haza Magyarországra. Ez indította el a nyelvek tanulásának útján - mára angol, olasz és német felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezik, és beszél franciául, spanyolul, és hollandul is.
Diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte, ahol mellék szakirányként pszichológiát is tanult és diplomamunkáját is ez utóbbiból merítette.

A szakmai alapokat különböző multinacionális cégeknél szerezte meg: fél éves hollandiai gyakornoki munka a Shell központban, Rotterdamban, majd értékesítési képzések támogatása következett a PepsiCo-nál, ezután pedig HR-generalista pozíció a Digital Equipment Számítástechnikai Kft.-nél.

A legszívesebben a GE Consumer & Industrialnél töltött időszakra tekint vissza, ahol sokat fejlődött mind szakmailag, mind emberileg és rengeteg nagy kihívással járó feladatot, valamint nagy önállóságot kapott. A generalista, regionális HR-vezetői pozícióit itt ugyanúgy kedvelte, mint az európai kompenzációs és juttatási igazgatói, vagy az európai szervezetfejlesztési igazgatói feladatokat. Fentiek mellett több éven át ő látta el az európai e-HR-vezetői feladatokat is, ebben a szerepében leginkább HR rendszerfejlesztések és bevezetések tartoztak hozzá. Büszke arra, hogy 2008-ban ő építette fel a GE Consumer & Industrial európai Recruitment Center of Excellence-ét.

Petra 2009 őszén került a Bonafam csoporthoz, ahol 16 fős HR-csapatával összesen 5500 dolgozó, ezen belül 250 vezető munkáját támogatják. A cégcsoport tagvállalatai között olyan nevek találhatóak meg, mint a Pick Szeged Zrt., a Sole-Mizo Zrt., a Csányi Pincészet Kft. vagy a Bonafarm-Bábolna Kft. A legfőbb kihívások itt a csoport tagvállalatainak integrálása, új képzési, teljesítmény értékelési rendszerek bevezetése, a vezetésfejlesztés és a toborzási folyamatok professzionális szintre emelése és az elmúlt évben a tehetség- és utánpótlás nevelés és fejlesztés volt.

Petra minden eddigi munkahelyén változások motorja volt: a legjobban a mostanihoz hasonló szituációkat szereti, ahol álmodhat egy nagyot, és együttműködő kollégákat és szabadságot kap az álom megvalósításához. Szeret újításokat és fejlesztéseket bevezetni, a folyamatokat egyszerűsíteni, és hisz abban, hogy ezt csak kiváló, és folyamatosan fejlődő HR-csapattal lehet elérni. Kifejezetten kedveli munkájában a vezetésfejlesztést és a coachingot, ugyanakkor úgy gondolja, hogy a HR-szervezet egyik legfontosabb feladata a minőségi kiválasztás. Az embereket ugyanis sokkal nehezebb utólag fejleszteni, mint a megfelelőeket megtalálni egy-egy pozícióra - még ha ez időnként időbe telik is.

Magánéletében két gyermek (9 és 11 évesek) édesanyja, és szemész orvos férjének boldog párja. A Mensa HungarIQa tagja már 17 éve - férjével is itt ismerkedett meg és baráti körének jelentős része is innen származik. Szabadidejét igyekszik sokszínűen tölteni: utazás, póker, mozi, főzés, borozás, bulizás, biciklizés, billiárd, fitness, görkorizás, ping-pong, kertészkedés, olvasás, és kreatív ajándékkészítés mind megférnek a palettán. Legszívesebben gyermekpszichológiai, és vezetői szakkönyveket olvas.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter