Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Jövőre három szombat lesz munkanap

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a 2015. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló rendelete szerint jövőre három munkanap-áthelyezés lesz.

Január 2-a és augusztus 21-e (mindkettő pénteki nap), valamint december 24-e, csütörtök pihenőnap lesz. A pihenőnapokat szombatonként, január 10-én, augusztus 8-án és december 12-én kell majd ledolgozni.

A rendelet hatálya kiterjed minden munkáltatóra és az általuk általános munkarendben foglalkoztatottakra. Az általánostól eltérő munkaidő-beosztásban foglalkoztatott munkavállalók munkarendje ettől eltérően is meghatározható – rögzíti a rendelet.


Ezen kívül is lesz még hosszú hétvégeNégynapos hosszú hétvégével kezdődik az év: január 1-4 között nem kell dolgozni. Másodikát január 10-én szombaton pótoljuk.

A húsvég hétfő és a pünkösd hétfő, illetve a péntekre eső május elseje is hoz egy-egy háromnapos hétvégét.

Augusztus 20-23 között négynapos hétvégének örülhetünk, a pénteket, 21-ét kell majd előre, augusztus 8-án, szombaton ledolgozni.

Október 23. szintén péntekre esik, így háromnaposra nyúlik az a hétvége is.

December 24-ét szabadnapnak nyilvánította a rendelet, így a karácsonyi pihenés csütörtöktől vasárnapig tart majd. A csütörtököt, 24-ét december 12-én, szombaton kell ledolgozni.

Március 15. és november 1. vasárnapra esik, viszont 2016. is hosszú hétvégével indul, mivel január 1. péntekre esik majd.

JAVÍTÁS: Az MTI közlése alapján tévesen január 17-éről írtuk, hogy szombati munkanap lesz, holott a rendelet január 10-éről szól.
  • 2021.05.13 Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban Olyan vezetőknek és (kulcs) munkatársaknak, (HR) controllereknek, HR-eseknek, pénzügyi szakembereknek ajánljuk a képzést, akik a HR munka hatékonyságát, eredményét mérni, számolni, és ezt begyakorolni szeretnék. Ajánljuk továbbá mindazoknak, akik a munkaerő elemzésének, értékelésének vállalati standardizálását, és mérésének elvét és gyakorlatát megismerni szeretnék. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter