Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Jövőre három szombat lesz munkanap

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a 2015. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló rendelete szerint jövőre három munkanap-áthelyezés lesz.

Január 2-a és augusztus 21-e (mindkettő pénteki nap), valamint december 24-e, csütörtök pihenőnap lesz. A pihenőnapokat szombatonként, január 10-én, augusztus 8-án és december 12-én kell majd ledolgozni.

A rendelet hatálya kiterjed minden munkáltatóra és az általuk általános munkarendben foglalkoztatottakra. Az általánostól eltérő munkaidő-beosztásban foglalkoztatott munkavállalók munkarendje ettől eltérően is meghatározható – rögzíti a rendelet.


Ezen kívül is lesz még hosszú hétvégeNégynapos hosszú hétvégével kezdődik az év: január 1-4 között nem kell dolgozni. Másodikát január 10-én szombaton pótoljuk.

A húsvég hétfő és a pünkösd hétfő, illetve a péntekre eső május elseje is hoz egy-egy háromnapos hétvégét.

Augusztus 20-23 között négynapos hétvégének örülhetünk, a pénteket, 21-ét kell majd előre, augusztus 8-án, szombaton ledolgozni.

Október 23. szintén péntekre esik, így háromnaposra nyúlik az a hétvége is.

December 24-ét szabadnapnak nyilvánította a rendelet, így a karácsonyi pihenés csütörtöktől vasárnapig tart majd. A csütörtököt, 24-ét december 12-én, szombaton kell ledolgozni.

Március 15. és november 1. vasárnapra esik, viszont 2016. is hosszú hétvégével indul, mivel január 1. péntekre esik majd.

JAVÍTÁS: Az MTI közlése alapján tévesen január 17-éről írtuk, hogy szombati munkanap lesz, holott a rendelet január 10-éről szól.
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.01.30Videokonferenciás 2 napos Scrum Master képzés A két napos intenzív, gyakorlat-orientált tréning szerepjátékokon és szimulációkon keresztül segít a résztvevőknek megérteni, hogyan alkalmazhatóak a legkülönbözőbb projektekben a Scrum alapelvei. Kitérünk arra is, hogy mikor érdemes használni a Scrumot, és mikor nem. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ötmilliárd forintos pályázat indul élelmiszeripari cégeknek

Az érintett cégek modern gépeket vásárolhatnak, bővíthetik telephelyüket és képezhetik munkavállalóikat. Teljes cikk

A munkaerőpiacon és az oktatásban szenvedi meg a járványt a Z generáció

A fiatal generáció munkaerő-piaci és tanulmányi esélyeit is veszélyezteti a járványhelyzet az InfoRádiónak nyilatkozó ifjúsági és generációs szakértő szerint. Teljes cikk

Érdemes már az első bérszámfejtés előtt nyilatkozni az adókedvezményekről

Egyre többen veszik igénybe már év elejétől a nekik járó adókedvezményeket - mondta el Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára. Teljes cikk