Megjelent: 7 éve

Két négynapos hétvégét hoz 2014

Az első négynapos hosszú hétvégénk 2014. május 1-én lesz majd, mivel a Munka ünnepe csütörtökre esik, s így az ezt követő pénteket (május 2.) pihenőnapnak nyilvánították. Eszerint, bár május 1. és 4. között négy napon át pihenhetünk, a május 2-i pihenő napot az azt követő szombaton, május 10-én le kell majd dolgoznunk.

Az államalapítás ünnepe, augusztus 20. szerdára esik, így egy esetleges hosszú hétvégéhez ekkor is újabb két nap szabadságra lesz szükségünk.

Jó hír viszont, hogy 2014-ben október 23. csütörtökön lesz, így az ezt követő péntek pihenőnappá nyilvánításával ismét négynapos hosszú hétvégének örülhetünk. Az október 24-i pénteki nap helyett azonban az ezt megelőző szombaton, október 18-án kell dolgoznunk.

Az ezt követő munkaszüneti napunk, november 1. szintén szombatra esik majd.

Az eddigi éveknek megfelelő gyakorlat szerint december 24-ét – amely szerdai napra esik – ugyancsak megkapjuk pihenőnapnak, a december 13-i szombat terhére. Ennek köszönhetően azonban december 24. és december 28. között összesen 5 napon keresztül pihenhetünk.

Természetesen ne feledkezzünk meg egyházi ünnepeinkről sem (húsvét: április 20-21.; pünkösd: június 8-9.), amelyek egy-egy nappal minden évben meghosszabbítják adott hétvégéinket.

Összefoglalva a fentieket a 2014. évi munkaszüneti napok körüli munkarend a következőképpen alakul:

Május 2., péntek: pihenőnap.
Május 10., szombat: munkanap.
Október 18., szombat: munkanap.
Október 24., péntek: pihenőnap.
December 13., szombat: munkanap.
December 24., szerda: pihenőnap.
Munkanap-áthelyezések 2014-ben

Pentz Edina
Bérszámfejtési vezető
RSM DTM Blog
  • 2021.05.13 Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban Olyan vezetőknek és (kulcs) munkatársaknak, (HR) controllereknek, HR-eseknek, pénzügyi szakembereknek ajánljuk a képzést, akik a HR munka hatékonyságát, eredményét mérni, számolni, és ezt begyakorolni szeretnék. Ajánljuk továbbá mindazoknak, akik a munkaerő elemzésének, értékelésének vállalati standardizálását, és mérésének elvét és gyakorlatát megismerni szeretnék. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter