Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Kivonul a Praktiker a német piacról

Nem sikerült befektetőt szerezni a németországi Praktiker barákácsáruház-hálózat üzemeltetésének folytatására, ezért a márkát kivezetik a piacról - közölték szerdán a Praktiker AG csődgondnokai, megerősítve a Die Welt szerdai számában megjelent értesülést.

A 130 németországi Praktiker áruházban a jövő hét végén elkezdődik a végkiárusítás. Egyes áruházak értékesítéséről még zajlanak a tárgyalások, ezek barkácsáruházként, esetleg más profilú áruházként működhetnek tovább új tulajdonos irányítása alatt. A Praktiker árukészletére és a hálózat egészének üzemeltetésére azonban nem jelentkezett befektető, a végkiárusítást így valamennyi üzletben elkezdik - közölték a Praktiker AG szanálásával foglalkozó úgynevezett ideiglenes csődgondnokok, Christopher Seagon és Jens-Sören Schröder. Az áruházakban foglalkoztatott 5330 embernek egyelőre nem mondanak fel - tették hozzá.

A konszernhez tartozó Max Bahr áruházlánc átvételéről több szakmai és pénzügyi befektetővel tárgyalnak. A befektetőket a kezdettől fogva Max Bahr áruházként működő 78 üzlet és az az 54 egykori Praktiker áruház is érdekli, amelyeket az utóbbi hónapokban csatoltak a Max Bahr-lánchoz, így komoly esélye van annak, hogy tovább működik a hálózat és megmaradnak a munkahelyek - áll a közleményben.

A Praktiker Építési és Barkácspiacok Magyarország Kft. szerdán a lapunkhoz is eljuttatott közleményében azt írta, hogy "a Praktiker AG csődhelyzetének alakulása továbbra sem érinti a Praktiker magyarországi áruházainak működését. A Praktiker konszernen belül a külföldi leányvállalatok önálló cég, a Baumarkt Praktiker International GmbH működési körébe tartoznak, amely továbbra sem érintett a csődeljárással. A tény, hogy újabb fejlemények vannak a Praktiker AG csődhelyzete körül, az a korábbi történések folyománya és a németországi hálózatra korlátozódik" - emelte ki a társaság.

A Praktiker AG 2012-ben 3 milliárd euró árbevétel mellett 190 millió euró veszteséget szenvedett el, az idén júliusban pedig bejelentette, hogy fizetésképtelenné vált.

Az 1200 főt foglalkoztató magyar érdekeltség 2012-ben 27,7 milliárd forint árbevétel ért el, vesztesége pedig 2,5 milliárd forint volt, ami 600 millió forintos csökkenés 2011-hez képest. A magyar cég a gazdasági válság miatt, 2008 után veszteségbe fordult, de már lábal ki belőle. A jelenlegi veszteséget képes kezelni - hangsúlyozta júliusban Karl-Heinz Keth, a Praktiker Építési és Barkácspiacok Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A Lidl Magyarország is emeli a béreket 2020-ban

A Lidl Magyarország 7,3 milliárd forintot fordít az idén béremelésre - írják közleményükben. Teljes cikk

Kiemelten fontos a Mátrai Erőmű dolgozóinak megtartása

Bizottság létrehozását kezdeményezi a Mátrai Erőmű átalakításával kapcsolatban az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az ügyben... Teljes cikk

Visszavásárolják az alapítók a Prohuman lengyel tulajdonrészét

A lengyel Work Service és a Prohuman magyar alapítói - akik eddig is vezették a céget - tavaly megállapodást kötöttek a Prohuman lengyel kézben... Teljes cikk