kapubanner for mobile
Megjelent: 15 éve

Kolarics Barbara és Palotás Orsolya, a Caterpillar két HR generalistája

A csaknem négyszáz alkalmazottat foglalkoztató Caterpillar Magyarország Zrt. sajátos HR struktúrát alakított ki: nincsen HR vezető, helyette két egyenrangú HR generalista, Egediné Kolarics Barbara és Palotás Orsolya gondoskodik a vállalat személyügyi teendőiről.

Egediné Kolarics Barbara, a Caterpillar Zrt. HR generalistája

Kolarics Barbarba
Egediné Kolarics Barbara 1977-ben született Budapesten. Érettségi után a Janus Pannonius Tudományegyetem felé vette az irányt, ahol 1999-ben a Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Intézet személyügyi szervező szakán meg is szerezte főiskolai diplomáját. Ezt követően a munkahelyéül szolgáló OTIS Felvonó Kft. egy éves nemzetközi vezetőképző programját (High Potential) célozta meg, amelyet 2000-ben kiegészített a Dr. Telkes Intézet HR tanácsadó képzésével. Ezzel némileg csillapítani tudta tudásvágyát, egészen 2004-ig, amikor is visszatért régi egyeteméhez, hogy még magasabb szintre emelje humán szervezői ismereteit. Egyetemi diplomáját 2006-ban vette át az akkor már Pécsi Tudományegyetemmé átnevezett intézményben.

Karrierjét 1997-ben a Pakitrade Kft.-ben kezdte, ahol irodavezetőként, az adminisztrációs tevékenység megszervezése és a beszerzések irányítása mellett a társaság munkaerő-állományával kapcsolatos adatait is nyilván kellett tartania.

Szakmai tapasztalatra éhesen

Egediné Kolarics Barbara 1998-ban, első HR diplomájához közeledvén, váltásra szánt el magát: a 220 főt foglalkoztató OTIS Felvonó Kft.-nél helyezkedett el HR generalistaként, ahol a későbbiekben csoportvezetővé nevezték ki. Munkája az alapvető személyügyi teendőkről szólt: toborzás-kiválasztás, bér és egyéb juttatási rendszer kidolgozása, teljesítményértékelés, illetve az ezekhez illeszkedő képzési struktúra kialakítása. Mindemellett neki kellett elkészíteni a munkaerő-forgalommal járó külső és belső jelentéseket, megszervezni a céges rendezvényeket és jelenteni az ügyvezető igazgató, illetve a berlini központ felé. Egy "rövid" családalapítási kitérő után a P&Bert Személyzeti Tanácsadó, hogy mint személyzeti tanácsadó vigye véghez saját search és toborzásos projektjeit (behívás, interjú, teszt, referenciaellenőrzés, személyiségjellemzés elkészítése, adminisztráció, kapcsolattartás ügyfelekkel).

2008-ban helyezkedett el a közel négyszáz alkalmazottat foglalkoztató Caterpillar Magyarország Zrt.-nél, hogy HR generalistaként felügyelje a toborzás-kiválasztást, karbantartsa a bér és egyéb juttatások rendszerét, kontrollálja azok költségeit, illetőleg ellássa a különböző munkaügyi feladatokat (saját és külsős dolgozókra egyaránt). Ezen túlmenően ő tartja a kapcsolatot a külső bérszámfejtő céggel, illetve jelent a Business Unit Managernek. Mindezen feladatokhoz nagy segítséget jelent számára, hogy kiválóan érti mind az angol nyelvet, mind a Nexon, illetve a BBR programot.

Egediné Kolarics Barbarba legtöbb szabadidejét a családjával, barátaival tölti, de szívesen jár színházba, társaságba, emellett pedig szeret utazni, más kultúrákat megismerni.

Palotás Orsolya, a Caterpillar HR generalistája

Palotás Orsolya
Palotás Orsolya 1980-ban született Budapesten. Szakmai ismereteit a Heller Farkas Főiskola közgazdász szakán szerezte 2005-ben. Előrelátó hallgatóként már a főiskolai tanulmányai alatt, 2003-ban elhelyezkedett, hogy munkahelyi tapasztalatot szerezzen. Választása a Merck Kft.-re esett, ahol logisztikusként a gyakorlatban hasznosíthatta folyamatban lévő tanulmányait.

Logisztikusból lett HR szakember

2005-ben a Johnson & Johnson Kft.-hez dobbantott, beszerző logisztikus munkakörbe. Itt már az alapvető logisztikai teendőkön kívül, a konszignációs készletek és szerződések kezelésének nehéz feladata is rá hárult, arról nem is beszélve, hogy a beszerzési javaslatokkal is folyamatosan neki kellett szolgálnia. Két éves megfeszített munka után úgy döntött, kipróbálja magát a humán erőforrás területén: 2006-ban a Rockwool Hungary Kft.-hoz került, hogy regionális (kelet-dél-európai) HR munkatársi minőségben szervezze meg a dolgozók számára a tréningeket, úgy regionális, mint hazai szinten.

További feladatai közé tartozott a személyi nyilvántartó rendszer kezelése, fejlesztése, illetve naprakészen tartása, a dolgozói felmérések lebonyolítása, a regionális kompenzációs statisztikák elkészítése (MERCER adatok használatával), az új belépő csomag kifejlesztése (orientációs programmal egybekötve), a szellemi és fizikai munkaerő toborzása-kiválasztása, a belső kommunikáció megvalósítása, különféle HR statisztikák készítése, valamint a teljesítményértékelési rendszer bevezetése.

Képzésre specializálódott

Palotás Orsolya mindezen tapasztalatokkal felvértezve 2008-ban a Caterpillar Magyarország Zrt.-hez igazolt, hogy a vállalat oktatásért felelős HR generalistájaként gondoskodjon a dolgozók fejlesztéséről. Ez magába foglalja a tréningek szervezését, a képességfejlesztő programok bevezetését, a társaság oktatási intézményként való elfogadtatását, valamint az éves tréningterv, illetve a dolgozói véleményfelmérés elkészítését. Mindemellett az ő javaslata a meghatározó a dolgozói kézikönyv összeállításakor és a belső kommunikáció megszervezésekor, legyen szó a belső újságról vagy a TV-adásról.

Angolul nyelvtudása mellett, számítástechnikai ismeretei is túllépnek a szokásos Word-Excel-Powerpoint triumvirátuson: otthonosan mozog a NEXON, a HTML, a Scala, a Sun és a BBR kódjaiban.
  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék vezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese a közszféra szervezetei kategóriájában a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék.... Teljes cikk

Arnhoffer András, az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. elnök-vezérigazgatója

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese, az 51-500 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában, az Észak-zalai Víz- és... Teljes cikk

Bertók Attila, a Webstar Csoport cégvezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese az 1-50 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában a Webstar Csoport Kft. Bertók... Teljes cikk