Megjelent: 8 éve

Komáromi Róbert, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal főigazgatója

Komáromi Róbert felsőfokú tanulmányait az ELTE-n, a Budapesti Közgazdaságtudományi, illetve a Károli Gáspár Református Egyetemen folytatta, ahol szociológus, Európa-szakértő és szupervizori képesítéseket szerzett. Ennek keretében foglalkozott a rendszerszemléletű vezetéselmélettel, a szociálpszichológiai megközelítésű hatalmi helyzetelemzésekkel, a szervezeti élet, a szervezeti kultúra és a szervezeti működés területeivel.

2004-től a Hivatal munkatársaként, 2007-től fejlesztési igazgatóként, az uniós fejlesztési programok tervezésének és megvalósításának koordinációjával foglalkozott. 2002-től másfél évig a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztériumban dolgozott, ahol a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program programirányítójaként az Európai Szociális Alap által támogatott foglalkoztatáspolitikai intézkedések tervezésével foglalkozott.

2000 és 2002 között a Miniszterelnöki Hivatal kormánytanácsadója. 1998 és 2000 között a Szociális és Családügyi Minisztériumban főtanácsos, a munkaügyi igazgatás, az érdekegyeztetés, valamint a társadalmi párbeszéd körében végzett koordinációs feladatokat.

Számos kutatást jegyez, több szakmai kiadvány társszerzője, foglalkozott egyebek között a nemzetközi gazdasági verseny és a jóléti rendszerek fenntarthatóságával, a megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációjával, valamint az Európai Szociális Karta nemzeti jelentéseinek nyugat-európai tapasztalataival. Kutatási tevékenysége során számos helyen, így az Amerikai Egyesült Államokban, Indiában, Luxembourgban és Hollandiában is dolgozott.

Meghívott előadóként az elmúlt években tanított a többi között a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán és az ELTE Társadalomtudományi Karán. Előadásait a munkaerő-piaci politikákról, valamint az EU szociális dimenziója témakörben tartotta.

Franciául alapfokon, angolul középfokon beszél.

Komáromi Róbert nős, három gyermek édesapja.  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter