Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Komornyik-gyakornokot keres a brit uralkodó

Komornyik-gyakornokot keres a brit királyi ház. Az udvar saját honlapján meghirdetett állásra EU-állampolgárok jelentkezhetnek, de az angol nyelv tökéletes ismerete követelmény.

images

A kezdő fizetés évi 15 ezer font (5,3 millió forint), ami a brit bér- és főleg árviszonyokat ismerve vajmi kevés - az alkalmazotti átlagkereset Nagy-Britanniában meghaladja a 26 ezer fontot -, ám a sikeres jelentkező teljes ellátásban és ingyenes elszállásolásban is részesül, emellett az udvarnál betöltött munkaviszony hagyományosan igen jó referenciának számít a szakmai önéletrajzban.

A csütörtöki Daily Mail szerint azok a komornyikok, akik hosszabb időt eltöltenek II. Erzsébet királynő és családja szolgálatában, később a magánszektorban akár évi 100 fontot fizető állásokhoz is könnyen hozzájuthatnak.

Az álláshirdetés szerint a sikeres komornyikjelölt munkaköri kötelezettségei közé tartozik a királyi család étkezőasztalainak megterítése, az ételek felszolgálása, majd az edények összegyűjtése. Emellett fogadásokon és egyéb rendezvényeken üdvözölnie kell a vendégeket, és italokat is fel kell nekik szolgálnia, mindezt "udvarias, kedves stílusban".

A majdani komornyik abban a megtiszteltetésben részesül, hogy e feladatokat a négy legfőbb királyi rezidencián, a Buckingham-palotában, Balmoralban, Sandringhamben és Windsorban láthatja el, heti 45 órás munkaidőben.
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter