Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Komornyik-gyakornokot keres a brit uralkodó

Komornyik-gyakornokot keres a brit királyi ház. Az udvar saját honlapján meghirdetett állásra EU-állampolgárok jelentkezhetnek, de az angol nyelv tökéletes ismerete követelmény.

A kezdő fizetés évi 15 ezer font (5,3 millió forint), ami a brit bér- és főleg árviszonyokat ismerve vajmi kevés - az alkalmazotti átlagkereset Nagy-Britanniában meghaladja a 26 ezer fontot -, ám a sikeres jelentkező teljes ellátásban és ingyenes elszállásolásban is részesül, emellett az udvarnál betöltött munkaviszony hagyományosan igen jó referenciának számít a szakmai önéletrajzban.

A csütörtöki Daily Mail szerint azok a komornyikok, akik hosszabb időt eltöltenek II. Erzsébet királynő és családja szolgálatában, később a magánszektorban akár évi 100 fontot fizető állásokhoz is könnyen hozzájuthatnak.

Az álláshirdetés szerint a sikeres komornyikjelölt munkaköri kötelezettségei közé tartozik a királyi család étkezőasztalainak megterítése, az ételek felszolgálása, majd az edények összegyűjtése. Emellett fogadásokon és egyéb rendezvényeken üdvözölnie kell a vendégeket, és italokat is fel kell nekik szolgálnia, mindezt "udvarias, kedves stílusban".

A majdani komornyik abban a megtiszteltetésben részesül, hogy e feladatokat a négy legfőbb királyi rezidencián, a Buckingham-palotában, Balmoralban, Sandringhamben és Windsorban láthatja el, heti 45 órás munkaidőben.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter