Megjelent: 7 éve

Kovács Krisztina, a HP magyarországi leányvállalatainak HR-igazgatója

Krisztina a Pécsi Tudományegyetemen szerzett személyügyi-humán szervező diplomát, amelyet 2007-ben munkajogi szakokleveles tanácsadó képesítéssel egészített ki. A kinevezését megelőzően 12 évig dolgozott a Hewlett-Packardnál különböző HR és oktatási pozíciókban, ebből közel kilenc évet tevékenykedett regionális feladatkörökben. A HP Szolgáltatási Üzletág regionális szakértői csapatának oszlopos tagja volt négy évig, itt oktatási megoldások és nagyvállalati e-learning rendszerek megvalósítási projektjeiben vett részt a közép-kelet-európai, a közel-keleti és az afrikai régióban. A belső feladatok mellett a cég kiszervezési üzleteiben HR-projekteket vezetett itthon és Romániában. Tapasztalataira építve jelenlegi munkakörében a HP magyarországi leányvállalatainak HR támogatásának biztosítása a feladata. Aktív tagja a Hungarian Business Leaders Forum Sokszínűségi munkacsoportjának, Egészség munkacsoportjának és a Női vezetők fórumának. Részt vesz a Joint Venture HR munkacsoportban és az Amcham HR munkacsoportjában is.

Egyik legfontosabb feladatának tartja a vállalat általános HR céljain és feladatain kívül a vállalat itthoni HR kommunikációjának megerősítését, mivel véleménye szerint a globalizálódó és a virtuális HR egyre inkább megköveteli a vezetők részéről a folyamatos tájékoztatást, a személyes beszélgetést és a nyitottságot is, legfőképp a szervezeti változások idején. A vállalat HR politikáját emberközpontú alapokra építi, ami a képzésre és a fejlesztésre összpontosít. Ennek az egyik meghatározó eleme, hogy elismeréssel és jutalommal motiválják dolgozóikat a kiemelkedő egyéni és csoportos teljesítmények elérésére. Krisztina szerint a HP számára kiemelt érték, ha valaki csapatjátékos és képes csapatban dolgozni. "Az együttműködő szellem rugalmas, nyitott és hosszú távú kapcsolatok kialakítására képes. Ez az emberek és a közösség ereje, amiben mi erősen hiszünk" - mondja.

Kihívásnak tartja, hogy a hazai munkaerőpiacon található, kiemelkedő képességű szakembereket a megfelelő pillanatban tudják vonzó ajánlattal megszólítani, és képesek legyenek a meglévő csapatukba integrálni. Minden egyes jelöltet képességei, szakmai tapasztalata és meglévő értékrendszere alapján értékelnek. Emellett nagy hangsúlyt fektetnek a belső képzésekre, ami belülről neveli ki a jövő szakértői gárdáját, ezért sok tehetséges frissdiplomásnak kínálnak karrierlehetőséget.

Meglátása szerint fontos, hogy a fiatal kollégák új gondolatokat hozzanak a cégbe. Ezért a vállalatnál frissen végzett kollégák foglalkoznak külön is a pályakezdőkkel, ami egyrészt jelzi, mennyire értékelik ezt a generációt, másrészt sokat számít, hogy olyan emberekkel beszélhetnek, akik jól ismerik a problémáikat. Krisztina megerősíti, hogy elégedettek a végzősök szaktudásával, bár azt kívánatosnak tartaná, ha többen beszélnének két nyelven.

Úgy gondolja, hogy ahol fontos a csapatmunka, ott a csapatépítés valamilyen formája is segíthet. Elmondása alapján a különböző események kiindulási alapja az önszerveződés és a sokszínűség, hiszen mind az ötletek kitalálásában, mind pedig a megvalósításban elsőszámú szerepe van annak, hogy bárki tevőlegesen részt vehet a szervezésben. Vállalati hitvallásuk, hogy "egységben az erő", ami magas szinten tartja mindenkinek a motivációját, mert mind a munkavállaló, mind pedig a vezető a magáénak érzi az eseményt.

Ő maga nagyon büszke rá, hogy az elmúlt években kollégái segítségével több száz embert sikerült megmozgatniuk több sportterületen is. Állítja, hogy minden kolléga hős, bármekkora teljesítményt is tett le az asztalra, mert mindenki a saját határait feszegetve lépett, futott, úszott, tekert vagy lőtt gólt. Szerinte a megterhelő mindennapok során az aktív kikapcsolódás felfrissít és egészségesen tart, jobb munkahelyi teljesítményre sarkall és nem utolsó sorban: csapatot épít. Úgy látja, az ilyen megmozdulások is hozzájárultak a belső munkavállalói elégedettségi eredményeik jelentős erősödéséhez.

A HR vezető a mindennapok nélkülözhetetlen és biztos támaszának a családot tartja, ezért a cégnél lehetőséget teremtenek arra, hogy a gyermekek és a házastársak is közelebb kerüljenek az apa és az anya munkahelyéhez, kollégáihoz. Így például minden évben van olyan nap, amikor a munkatársak bevihetik a gyerekeket az irodába és kifejezetten a számukra szervezett programokon mutathatják meg nekik, mivel foglalkoznak.

Krisztina saját boldogságát és legbiztosabb támaszát is saját szerető családjában látja. Több emberben fedezett már fel értéket, akikre felnéz vagy példaképnek tart, de mind közül édesanyját emeli ki kitartó, életkedvelő, biztató, konstruktív, segítő szándékú hozzáállása miatt. Inspirációt a jó beszélgetésekből, előadásokból, könyvekből, újságokból, közösségi médiából, filmekből, sportból, táncból, emberi interakciókból, és az igazán megélt pillanatokból merít.

Sokat utazott korábban, de mint mondja: "Magyarországon érzem a legjobban magam bármilyen nehézségekkel is küzdünk. Hogy itt hogyan érezzük magunkat a bőrünkben? Rajtam áll, rajtunk áll." Utazásai során jutott el Barcelonába is, ahol nagyon magával ragadta Antonio Gaudí művészete, kreativitása, amivel hozzájárult az építészet fejlődéséhez. "A Szent Család templomot az egész nép művének tekintette. Tudatában volt annak, hogy nem lesz képes személyesen felépíteni, és másoknak kell befejezniük. Úgy vélem, az igazán nagyszabású munka hosszú ideig tart és minél tovább épül, annál jobb lesz. Időközben is lehet élni, csodálni és élvezni a helyet, helyzetet és az életet." - vallja Kovács Krisztina.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék vezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese a közszféra szervezetei kategóriájában a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék.... Teljes cikk

Arnhoffer András, az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. elnök-vezérigazgatója

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese, az 51-500 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában, az Észak-zalai Víz- és... Teljes cikk

Bertók Attila, a Webstar Csoport cégvezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese az 1-50 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában a Webstar Csoport Kft. Bertók... Teljes cikk