Közmunkásokkal erősítenek az árvízi védekezésben"/>
Megjelent: 10 éve

Közmunkásokkal erősítenek az árvízi védekezésben

A kormány az ár- és belvízi helyzet miatt egyszerűsített, meghívásos pályázati felhívást ír ki napokon belül egy közmunkaprogram keretében.

A kormány az ár- és belvízi helyzet miatt egyszerűsített, meghívásos pályázati felhívást ír ki napokon belül egy közmunkaprogram keretében - jelentette be a pénteki kormányszóvivői tájékoztatón Czomba Sándor. A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára közölte, hogy ennek a programnak a kedvezményezettje a Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság.

Szavai szerint gyorsan és hatékonyan kell lépni az árvíz ügyében, ezért néhány napon belül nemcsak a pályázati kiírás, de a döntések is megszületnek.

Az államtitkár azt mondta, hogy a jövő héten már indulhat a közmunkaprogram. Ennek keretében várhatóan 1500-2000 főt kívánnak bevonni a védekezésbe egy hónapos időtartamra, de az időtartam akár ennél hosszabb is lehet.

Egyetlen centiméter védvonalat sem adunk fel az árvízi védekezésnél - jelentette ki Kóthay László, a Vidékfejlesztési Minisztérium vízügyi szakállamtitkára a pénteki kormányszóvivői tájékoztatón a fővárosban. Kifejtette: a védekezés megfeszített erőkkel folyik Edelénynél, csak ebben a veszélyeztetett térségben mintegy nyolcezren dolgoznak. Kitért arra, hogy péntek hajnalban mintegy 250 katonát indítottak útnak Edelény térségébe, reggel további négyszáz embert kért a miskolci vízügyi igazgatóság. Sürgős beavatkozásra van szükség az Edelény alatti zsilipnél - jelezte.

Elhangzott, hogy továbbra is négy térségben van veszélyhelyzet Magyarországon: a Hasznosi tározó, a Sajó-Bodva, a Hernád térségében, a Zagyván, a Jásztelki tározó és a Cuhai-Bakonyér térségében. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy az árvízi védekezésre edig fordított pontos összegeket pénteken összesítik. A nagyságrendje az ötmilliárdot biztosan meghaladja majd - jegyezte meg, hozzátéve: egynapi védekezés is százmilliós nagyságrendű.

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter