Megjelent: 5 éve

Magyarországon a legjobb cserediáknak lenni

2013 decemberében elvégzett felmérés szerint a világ ötven országa közül Magyarországon a legjobb cserediáknak lenni, hangsúlyozta az AFS Magyarország kuratóriumának elnöke, a European Federation for Intercultural Learning budapesti közgyűlésén.

A mai napon az Egyesült Államok magyarországi nagykövete és az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője is beszédet mondott a világ második legnagyobb önkéntes szervezete, a nemzetközi diákcsere-programok szervezésével foglalkozó American Field Service (AFS) európai ernyőszervezete, a European Federation for Intercultural Learning budapesti közgyűlésén.

A 25 európai ország partnerszervezeteinek részvételével zajló eseményen, az AFS Magyarország kuratóriumának elnöke hangsúlyozta, hogy egy 2013 decemberében elvégzett felmérés szerint a világ ötven országa közül Magyarországon a legjobb cserediáknak lenni, továbbá, hogy az elmúlt 3 évben a világon Magyarország népszerűsége növekedett a legnagyobb mértékben a külföldi cserediákok körében.

Az elnök az AFS legfontosabb célkitűzését a szervezet vállalati partnerkapcsolatainak erősítésében, s ösztöndíj-alapjának feltőkésítésében jelölte meg. Az AFS Magyarország saját ösztöndíjkeretéből éves szinten mintegy 25 millió forinttal segíti 25-30 diák külföldi csereprogramját és az interkulturális tanulást.

A közgyűlésen dr. Szűcs Tamás, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője megnyitó beszédében kiemelte, Európa is felismerte a diákcsereprogramok jelentőségét. 2014-től 2020-ig az Erasmus Plusz keretében - amely az oktatással, képzéssel, ifjúsággal és sporttal kapcsolatos összes EU-támogatást összefogja - közel százezer magyar fiatal diák és tanár kaphat uniós támogatást.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter