Megjelent: 14 éve

MÁV: új vezetők, új struktúrában

A társaság előtt álló új típusú szakmai feladatok teljesítése, illetve a vasúttársaság átalakításának eredményes megvalósítása érdekében 2006. november 14-től a MÁV ZRt. menedzsmentje új struktúrában működik. Az új struktúrában elkülönül az elnöki és a vezérigazgatói tisztség. Az elnök kiemelt feladata a társaság átalakítása, míg a vezérigazgató a MÁV ZRt. szakmai és operatív irányításáért felelős.

Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter a MÁV ZRt elnöki posztjára Kamarás Miklóst nevezte ki, aki eddigi szakmai pályafutása során nagy tapasztalatot szerzett a stratégiai átalakítások terén.

A vezérigazgatói tisztségre a miniszter Heinczinger Istvánt, eddigi általános vezérigazgató helyettest nevezte ki.

Kamarás Miklós
A Gépipari Műszaki Főiskolán, majd a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát. Okleveles könyvvizsgáló és adótanácsadó. 1972-1990 között az ÉPGÉP-nél töltött be különböző vezető pozíciókat, majd a vállalat vezérigazgatója volt. 1995 és 1998 között az ÁPV Zrt. vezérigazgató- helyettese. 1998-tól a Deloitte & Touche Magyarország partnereként és más könyvvizsgáló cégek vezetőjeként dolgozott. 2002 és 2004 között az ÁPV Zrt. vezérigazgatója és a társaság igazgatóságának tagja. Az utóbbi években több gazdasági társaságban töltött be vezető tisztséget: Rába Rt. igazgatóságának elnöke, Budapest AirPort Rt. igazgatóságának elnöke, MOL Rt. felügyelő bizottságának elnöke, és a Baugép Kft. felügyelő bizottságának elnöke volt. Jelenleg a MOL Nyrt. igazgatóságának tagja és a Vértesi Erőmű Zrt. igazgatóságának elnöke. 2006. november 01.-től a Magyar Államvasutak Zrt. Igazgatóságának a tagja.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter