Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Még mindig nem jár egyenlő munkáért egyenlő bér

Az LMP 2018-ra nemzetgazdasági szinten 30 százalékkal csökkentené a nők és férfiak közötti "bérszakadékot", ennek érdekében országgyűlési határozati javaslatot terjesztett a Ház elé.

Szél Bernadett, a párt társelnöke szerdai sajtótájékoztatóján tarthatatlannak nevezte, hogy egyre romlik a két nem átlagjövedelme közötti különbség. Ismertette: 2013-ban az uniós mutatót is meghaladva, már 18,4 százalékkal kerestek kevesebbet a nők, akik emiatt a nyugdíjas évikben is mintegy 13 százalékkal alacsonyabb járadékra számíthatnak. A bérszakadék a diplomások körében a legmagasabb, meghaladhatja a 30 százalékot.

A képviselő a javaslatában - amelyet másodszor terjesztett a Ház elé - például a rugalmas munkavégzés lehetőségének bővítését kezdeményezi. Emellett növelné a béreket a közszférában, a 50 főnél többet foglalkoztatókat pedig jelentés készítésére kötelezné a két nem bérezéséről, valamint a nemek közötti egyenlőséget elősegítő intézkedésekről.

Az LMP az egyenlő bér napját is bevezetné, ami azt jelképezi, egy év alatt mennyivel kell többet dolgozniuk a nőknek ugyanazért a jövedelemért.

A képviselő a jelenség okaként határozta meg, hogy a nők munkáját kevesebbre értékelik, de azt is, az általuk űzött szakmákban, például az egészségügyben vagy a szociális területen, alacsonyabbak a jövedelmek.

Szólt az "üvegplafon" jelentésről is, amely gátolja a nőket a magasabb pozíciók elérésében, de arról is, hogy a családban betöltött szerepük miatt a nők alacsonyabb óraszámban dolgoznak.
  • 2021.05.25HBLF Nemzetközi XMentor Program 4. Kick-off esemény 2021. májusában a HBLF szervezésében negyedszerre indul el díjnyertes Nemzetközi XMentor Programunk, a legbefolyásosabb magyar üzleti vezető nők és nemzetközi mentorok támogatásával. A 2017-ben indult, szervezetek és szektorok közötti programot a női vezetők támogatására hoztuk létre és immár angol és magyar nyelven is elérhető! Open Spotlight Award díjat nyert programunk az út elején járó és már úton lévő női vezetők személyes és szakmai fejlődését támogatja. Nemzetközi, befolyásos és elismert mentor hálózatunkon keresztül a mentoráltak számára vállalatok és szervezetek közötti tudás- és tapasztalatmegosztást biztosítunk, emellett önismereti és szakmai fejlődést, valamint a kapcsolatrendszer bővülését. Részletek Jegyek
  • 2021.05.28Vegyen részt Ön is az EU Sokszínűségi Hónapján! Az Európai Sokszínűségi Hónap az Európai Unió egészében felhívja a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Elismeri a szervezetek arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki. Az Európai Bizottság jogalkotási intézkedések révén hosszú ideje elkötelezetten támogatja a sokszínűség és a befogadás előmozdítását, valamint a megkülönböztetés elleni küzdelmet. Az említett intézkedések hozzájárultak az egyenlőség javításához, és emberek milliói számára tették lehetővé, hogy a lehető legjobban kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az EU Sokszínűségi Karta Magyarország - az EU kizárólagos partnerszervezeteként Magyarországon - szeretettel invitál meg mindenkit az EU Sokszínűségi Hónap ingyenes eseményeire. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter