Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Megkapják elmaradt túlóradíjukat a tűzoltók

Megkapják elmaradt túlóradíjukat a kaposvári tűzoltók; a város önkormányzata pénteken átutalta a hét éve ki nem fizetett, összességében 56 millió forint túlóradíj felét, ezt a júliusi fizetésükkel, a fennmaradó összeget októberben kapják meg. Gulyás László tűzoltó alezredes köszönetet mondott a városnak az állomány nevében.

"A tegnapi közgyűlési döntést követően már a mai napon átutalta Kaposvár a tűzoltók állam által hét éve meg nem adott túlóradíjának felét. Ennek köszönhetően az aktív állomány a júliusi és az októberi fizetéssel együtt megkapja a jogos járandóságát, amelyet a korábbi kormányok belügyminiszterei törvénytelenül nem adtak meg. Ezért szégyelljék magukat" - mondta Szita Károly (Fidesz), Kaposvár polgármestere pénteken a városházán tartott sajtótájékoztatóján.

"2004 májusa és 2008 januárja között a kormányok 56 millió forintot szedtek ki 92 kaposvári tűzoltó zsebéből" - fogalmazott a polgármester. Hozzátette: egy hónappal ezelőtt Budapest, Győr és Kaposvár polgármestere megállapodott Pintér Sándor belügyminiszterrel, hogy "a korábbi kormányok által okozott problémát megoldják", s önkormányzati forrásból az év végéig megelőlegezik a tűzoltóknak jogosan járó túlóradíjakat.

A sajtótájékoztatón Gulyás László tűzoltó alezredes, a Kaposvári Tűzoltóság parancsnoka az állomány nevében köszönetet mondott a városnak azért, hogy "pont kerülhetett az ügy végére, és megnyugtató választ kaptunk erre a régi problémára". A Legfelsőbb Bíróság 2009-ben kimondta: a tűzoltók jogosan követelik a Magyarország uniós tagságával megváltozott, a korábbi 54 és az azt követő 48 óra szolgálati idő közötti különbözetre járó túlóradíjat, amelyet a késlekedő jogharmonizáció miatt 2004 májusa és 2007. december vége között nem fizettek ki nekik.

Pintér Sándor belügyminiszter pénteken Budapesten, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ tanévzáró ünnepségén az MTI Hírcentrum munkatársának úgy nyilatkozott: "a jussát mindenki meg fogja kapni". Mint mondta, két részletben fizetik ki a tartozást kamatokkal együtt, az első részletet most, a másodikat október-november környékén.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter