Megjelent: 11 éve

Milliós fizetésük lehet a Költségvetési Tanács tagjainak

Első körben háromszáz-, majd 410 millió forintot különített el a kormány a Költségvetési Tanács idei működésére. A háromfős tanács tagjainak milliós fizetésük lesz, és további mintegy negyven közgazdász munkatársat is alkalmaz a hivatal titkársága, akik szintén kiemelt juttatásban részesülnek majd, értesült a Magyar Hírlap.

A cikk ismertetése szerint a tanács az érdemi munkát - a büdzsé részletes felülvizsgálatát - csak jövőre kezdi el. Az Országgyűlés, kétéves huzavona után, az év elején a takarékos költségvetési gazdálkodás erősítése érdekében döntött a testület felállításáról.

A háromfős tanács tagjainak milliós fizetésük lesz, és további mintegy negyven közgazdász munkatársat is alkalmaz a hivatal titkársága. A napilap úgy értesült, hogy az utóbbiak is kiemelt juttatást kapnak majd.

A testület vezetője, az amerikai-magyar állampolgárságú Kopits György a miniszteri illetmény 150 százalékának megfelelő fizetést kap, ez mintegy havi 1,5-1,7 millió forintos díjazásnak felel meg - írja a napilap.

A Magyar Hírlap szerint ez azért megdöbbentő, mert a Költségvetési Tanács feladata éppen az lenne, hogy megakadályozza az államháztartási hiány elszaladását, az állami költekezések elburjánzását. A lap által megkérdezett szakértők szerint erre a feladatra kár állami pénzt költeni, hiszen ez a szerepköre az Állami Számvevőszéknek.

Magyar Hírlap
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter