Megjelent: 1 éve

A feldolgozóipar keletkezett a legtöbb új állás

A legfrissebb adatok szerint az idén augusztus-októberben a feldolgozóiparban 64 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma az egy évvel korábbihoz képest, míg az építőiparban 21 ezerrel, a mezőgazdaságban 12 ezerrel, a kereskedelemben pedig 10 ezerrel dolgoznak többen, mint az előző év azonos időszakában - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és munkaerő-piacért felelős államtitkára a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.


A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) frissen közölt adataival kapcsolatban Czomba Sándor kiemelte: 22 éves csúcson van a foglalkoztatás és több mint egy éve 4 millió felett van a foglalkoztatottak száma.Czomba Sándor a foglalkoztatottsági adatok összetételéről szólva elmondta: a közfoglalkoztatottak száma 2014 augusztus-októberben átlagosan 171 ezret tett ki, egy év alatt mintegy 27 ezerrel nőtt a közfoglalkoztatásban részt vevők száma az előző év azonos időszakához képest.


Jelenleg 107 ezer vendégmunkást tart nyilván a KSH, az ő számuk egy év alatt 8 ezerrel nőtt. Ezt kivonva a foglalkoztatottsági adatokból látszik, hogy egy év alatt 156 ezerrel nőtt a versenyszférában a foglalkoztatottak létszáma - jegyezte meg.


2014. november 28.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter