Megjelent: 1 éve

Csaló munkaerő-közvetítő bukott le

Közel 300 millió forintos adócsalást derített fel a vám- és pénzügyőrség, az elkövetők munkaerőt közvetítettek gyárakba és üzemekbe, majd nem a ténylegesen kifizetett munkabér után fizették meg a közterheket, és a toborzott munkavállalóknak is csak a bérük egy részét fizették ki.

Még a minimálbért sem fizették meg


A húsüzemekbe, összeszerelő üzemekbe közvetített mintegy 1800 munkavállalót nagyobb részét ugyan bejelentették az APEH-nek, de nem a részükre valójában kifizetett munkabér után fizették meg a közterheket, és a munkavállalóknak is csak a bérük egy részét fizették ki.


Volt, hogy a megrendelőtől 600 forintos órabért kaptak, de a munkavállalóknak csak 300-350 forintot fizettek ki – tudósít az MTI-Eco.


2010. június 21.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter