Megjelent: 1 éve

Hat hónapig járna az álláskeresési járadék

A korábban bejelentett három hónap helyett fél évig járna az álláskeresési járadék, viszont a minimálbér eddigi 120 százaléka helyett legfeljebb 100 százaléka lehetne. A kormány törvénytervezete szerint meghatároznák a maximális szociális támogatást, valamint megvonható lehet a segély gondozatlan kert esetén - írja a portfolio.hu.

A Pintér Sándor belügyminiszter által benyújtott új törvényjavaslat szerint a járadék összegének felső határa a minimálbérnek megfelelő összeg lesz a jelenlegi 120 százalékos arány helyett. A javaslat szerint ezentúl egy nap folyósítási időhöz 5 nap jogosultsági idő helyett 10-re lesz szükség - derül ki a Portfolio.hu elemzéséből. Az indoklás szerint a jogosultsági idő mértékének emelése a munkahelykeresést ösztönzi majd.


Az öregségi nyugdíjkorhatár előtt öt évvel álláskeresővé válók kivételével megszűnik a munkanélküli segélyezés, amely eddig az álláskeresési járadék után járt.


Fontos változás lesz, hogy a szociális ellátások együttes maximum összegét is meghatározzák, amelynél nem lehet majd több szociális segély felvenni. Az összeget a család fogyasztási egységeihez tartozó arányszámokból és az öregségi nyugdíjból számolják ki.


A korábbi terveknek megfelelően megvonható a támogatás attól, aki nem fogadja el a számára felkínált közmunkát.


Szintén beemeli a törvénycsomag azt a korábbi ötletet, hogy az önkormányzatoknak joga legyen megtagadni a segély kifizetését olyanoknak, akiknek nem rendezett a lakókörnyezete. Az "életvitelszerűen lakott lakás vagy ház és annak udvara, kertje, a kerítéssel kívül határos terület, járda tisztán tartása, az ingatlan állagának és rendeltetésszerű használhatóságának, valamint higiénikus állapotának biztosítására irányuló kötelezettség írható elő" - olvasható a jogszabálytervezetben.


2011. június 14.

  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter