Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 7 hónapja

Így emelik a béreket az egészségügyben

86 ezer embert érint az augusztus elsején életbe lépett béremelés az egészségügyben. Ebből 16 520-an dolgoznak a járó- és fekvőbeteg-ellátásban, 67 ezren szakdolgozóként, s idetartozik 1380 biológus, gyógyszerész, kémikus is. Az Országgyűlés június 18-án fogadta el azt az egészségügyi salátatörvényt, amelynek legfőbb elemeként rögzítik a dolgozók visszamenőleges, illetve beépülő béremelését.

images

A béremelés nagysága eltérő attól függően, hogy milyen munkakört tölt be a béremelésre jogosult munkavállaló. Orvosok, szakorvosok, fogorvosok esetén a bruttó 350 ezer forintos havi jövedelem alatt keresők havonta csaknem 65 ezer forintos emelést kaptak, az e fölött keresők béremelése 10 ezer forintonként 5 ezer forinttal csökken. A szakdolgozókra új bértáblát vezettek be, ennek nyomán fizetési osztálytól függően ezer és 25 ezer forint között van a bruttó béremelés összege, míg az egyéb diplomások több mint 31 ezer forintos bruttó béremelésben részesülnek havonta.


Most csaknem 90 ezer egészségügyi dolgozó részesült a januárig visszamenőleges hatályú béremelésből. Ennek a július bérekkel átutalt összege csaknem 17 milliárd forint - közölték. Az egészségügyi államtitkárságnak az a szándéka, hogy a gazdaság teljesítőképességének figyelembevételével kibővítsék a béremelésben részesülők körét, áll az államtitkárság közleményében (MTI).


2012. augusztus 16.

Follow hrportal_hu on Twitter