Megjelent: 2 éve

Így emelnék a tanári fizetéseket

Kétlépcsős pedagógus-béremelést irányoz elő a nemzeti köznevelésről szóló törvény koncepciója - írja a csütörtöki Magyar Nemzet. Az augusztus 23-ai keltezésű verzió tartalmazza a tervezett béremelés ütemét és mértékét is.

A pedagógus III. fokozatban 15-17 év után 312 000 forint volna az alapilletmény, míg a kutatótanárok 343 200 forintos alapfizetéssel kezdenének, ami az évek előrehaladtával elérhetné a 413 400 forintot.
A főiskolát végzett óvópedagógusok, tanítónők, tanárok gyakornoki kezdő alapfizetése 2013-tól 140 400, a pedagógus I. fokozatban 168 400, a pedagógus II. fokozatban 210 600 forint, a pedagógus III. kategóriában pedig 280 800 forint, amelynek a maximális összege a pályán eltöltött évek számától függően 343 980 forint lenne.


Jelentősen nőne az osztályfőnöki pótlék


Második lépcsőben újabb béremelést hajtanának végre. Ekkor a pedagógus illetményalap az egyetemet végzettek esetében már a jelenlegi minimálbér 250, főiskolát végzettek esetében pedig 200 százaléka volna. A lap birtokába került koncepció szerint jelentősen emelkedik az osztályfőnöki pótlék is, amely 15 600-46 800 forint lenne az osztálylétszám, az évfolyam és a hátrányos helyzetű diákok arányának függvényében. A koncepció szerint egyéves alkotói szabadságra is pályázhatnak a pedagógusok - írja a Magyar Nemzet.


A törvénytervezet korábban megismert részletei szerint bevezetnék az egész napos iskolát az alsó és a felső tagozaton, mérsékelt pedagógus-óraszámemelést hajthatnak végre az iskolákban, és a jelenleginél jóval szigorúbb feltételekhez kötik az általános iskolai felső tagozatok működtetését.


2011. szeptember 1.


  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter