Megjelent: 3 éve

Így emelnék a tanári fizetéseket

Kétlépcsős pedagógus-béremelést irányoz elő a nemzeti köznevelésről szóló törvény koncepciója - írja a csütörtöki Magyar Nemzet. Az augusztus 23-ai keltezésű verzió tartalmazza a tervezett béremelés ütemét és mértékét is.

images

A pedagógus III. fokozatban 15-17 év után 312 000 forint volna az alapilletmény, míg a kutatótanárok 343 200 forintos alapfizetéssel kezdenének, ami az évek előrehaladtával elérhetné a 413 400 forintot.
A főiskolát végzett óvópedagógusok, tanítónők, tanárok gyakornoki kezdő alapfizetése 2013-tól 140 400, a pedagógus I. fokozatban 168 400, a pedagógus II. fokozatban 210 600 forint, a pedagógus III. kategóriában pedig 280 800 forint, amelynek a maximális összege a pályán eltöltött évek számától függően 343 980 forint lenne.


Jelentősen nőne az osztályfőnöki pótlék


Második lépcsőben újabb béremelést hajtanának végre. Ekkor a pedagógus illetményalap az egyetemet végzettek esetében már a jelenlegi minimálbér 250, főiskolát végzettek esetében pedig 200 százaléka volna. A lap birtokába került koncepció szerint jelentősen emelkedik az osztályfőnöki pótlék is, amely 15 600-46 800 forint lenne az osztálylétszám, az évfolyam és a hátrányos helyzetű diákok arányának függvényében. A koncepció szerint egyéves alkotói szabadságra is pályázhatnak a pedagógusok - írja a Magyar Nemzet.


A törvénytervezet korábban megismert részletei szerint bevezetnék az egész napos iskolát az alsó és a felső tagozaton, mérsékelt pedagógus-óraszámemelést hajthatnak végre az iskolákban, és a jelenleginél jóval szigorúbb feltételekhez kötik az általános iskolai felső tagozatok működtetését.


2011. szeptember 1.


  • 2022.05.30AmCham HR Dream Day – motiváció és megtartás Találkozzunk a Kopaszin, ahol a Gallup londoni partnere beszél a nemzetközi HR trendekről, a legelismertebb hazai szakértőkkel együtt gondolkodunk motivációról, megtartásról, produktivitásról és adatvezérelt HR megoldásokról. Részletek Jegyek
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter