Megjelent: 12 hónapja

Melyek a legnépszerűbb béren kívüli juttatások?

Tavaly a munkavállalók kétharmada kapott valamilyen juttatást – derül ki a Fizetesek.hu felméréséből. A legnépszerűbb juttatás továbbra is az Erzsébet utalvány és a SZÉP kártya.

A Workania állásportál által működtett online fizetési felmérés eredményei alapján az összes dolgozót figyelembe véve tavaly is a legnépszerűbb az Erzsébet utalvány volt, hiszen a dolgozók 36%-a részesül ebben a juttatásban. A második helyen a Szép kártya áll - ezt a munkavállalók 26%-a kapja. A harmadik leggyakoribb juttatási forma a céges mobiltelefon, a kérdőívben résztvevő anonim válaszadók 18%-a ezt is megkapja a munkaadójától.


A hazai alkalmazottak 13%-a százaléka részesül még egészségpénztári- valamint utazási támogatásban, valamint rugalmas munkaidőben munkaadójától. Érdekesség, hogy ingyenes italellátást a korábbi évekkel ellentétben kevesebb, mint 10% kap. Az elmúlt 3 évhez hasonlóan a legritkább cafeteria a sport- és kultúrális juttatás (2%), a lakástámogatás (1,2%), valamint a mértéken felüli szabadság (0,8%).


Műszak szakemberek: terjed a rugalmas munkaidő


A pozíciószint természetesen nagyban befolyásolja, hogy ki milyen juttatásban részesül.Az adminisztratív dolgozók esetében a legnépszerűbb juttatások nagyobb arányban fordulnak elő: SZÉP kártyát 14%-uk kap, egészségpénztári támogatást 10%, helyi utazási bérletet pedig 9%.
A műszaki és technikai szakemberek 16%-a rugalmas munkaidőben dolgozik, 20%-uk mobiltelfont kap magáncélokra, 10%-uk céges notebook-ot is használ, de természetesen az utazási bérlet (13%), valamint az egészségpénztár (17%) is népszerű.


Felsővezetők esetében pedig a személygépkocsi már 38%-uknál megjelenik, a notebookot 41%, a mobiltelefont pedig 58% jelölte meg, de a rugalmas munkaidő is gyakori (30%).


2015. február 3.

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter