Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 7 hónapja

Melyek a legnépszerűbb béren kívüli juttatások?

Tavaly a munkavállalók kétharmada kapott valamilyen juttatást – derül ki a Fizetesek.hu felméréséből. A legnépszerűbb juttatás továbbra is az Erzsébet utalvány és a SZÉP kártya.

A Workania állásportál által működtett online fizetési felmérés eredményei alapján az összes dolgozót figyelembe véve tavaly is a legnépszerűbb az Erzsébet utalvány volt, hiszen a dolgozók 36%-a részesül ebben a juttatásban. A második helyen a Szép kártya áll - ezt a munkavállalók 26%-a kapja. A harmadik leggyakoribb juttatási forma a céges mobiltelefon, a kérdőívben résztvevő anonim válaszadók 18%-a ezt is megkapja a munkaadójától.


A hazai alkalmazottak 13%-a százaléka részesül még egészségpénztári- valamint utazási támogatásban, valamint rugalmas munkaidőben munkaadójától. Érdekesség, hogy ingyenes italellátást a korábbi évekkel ellentétben kevesebb, mint 10% kap. Az elmúlt 3 évhez hasonlóan a legritkább cafeteria a sport- és kultúrális juttatás (2%), a lakástámogatás (1,2%), valamint a mértéken felüli szabadság (0,8%).


Műszak szakemberek: terjed a rugalmas munkaidő


A pozíciószint természetesen nagyban befolyásolja, hogy ki milyen juttatásban részesül.Az adminisztratív dolgozók esetében a legnépszerűbb juttatások nagyobb arányban fordulnak elő: SZÉP kártyát 14%-uk kap, egészségpénztári támogatást 10%, helyi utazási bérletet pedig 9%.
A műszaki és technikai szakemberek 16%-a rugalmas munkaidőben dolgozik, 20%-uk mobiltelfont kap magáncélokra, 10%-uk céges notebook-ot is használ, de természetesen az utazási bérlet (13%), valamint az egészségpénztár (17%) is népszerű.


Felsővezetők esetében pedig a személygépkocsi már 38%-uknál megjelenik, a notebookot 41%, a mobiltelefont pedig 58% jelölte meg, de a rugalmas munkaidő is gyakori (30%).


2015. február 3.

Follow hrportal_hu on Twitter