Megjelent: 1 éve

Milyen a tipikus céges csaló?

Vezető beosztású, 36 és 45 év közötti, a cégnél a pénzügyi területen több éve dolgozó férfi - a KPMG friss tanulmánya szerint ilyen a tipikus vállalati csaló. A tanácsadó társaság közleménye szerint 69 országban 348 esetet vizsgálva írták le, hogy milyen típusú vállalati visszaélések történtek 2008 és 2010 között – írja az origo.hu vállalkozói rovata.

images

A tanulmány szerint a visszaélések nagy részét vezető beosztásúak követték el, az igazgatótanácsi tagok aránya 26 százalék volt a kutatás szerint.


Gyanús jelek


Gaidosch Tamás, a KPMG Forensic-üzletágért felelős partnere szerint a cégek hajlamosak átsiklani a figyelmeztető jelek felett, pedig a csalókat viszonylag korán azonosítatni lehetne néhány tipikus magatartásforma alapján.
"Gyanakvásra adhat okot, ha egy alkalmazott visszautasítja az előléptetést, esetleg szabadságot alig vagy egyáltalán nem vesz igénybe. Az is figyelmeztető jel lehet, ha folyamatosan pletykálnak rossz szokásairól, függőségeiről, kicsapongó, a bevételeivel nem összeegyeztethető életmódjáról. Ha emellett még zsarnokoskodó, arrogáns, konfrontatív személyiség is, érdemes figyelni rá" - mondta Gaidosch Tamás.


A KPMG szerint a vizsgált ügyek 78 százalékában a gyenge ellenőrzést használták ki az elkövetők. A kutatás rámutatott, hogy Kelet-Európában a vizsgált csalások több mint felét a kezdetükhöz képest három évnél később észlelték – írja az origo.hu.


2011. június 16.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter