Jabil 
Megjelent: 1 éve

Milyen segítséget kapnak a Jabil kirúgott dolgozói?

A tiszaújvárosi Jabil Circuit Magyarország Kft.-től decemberben elbocsátandó 673 dolgozó mielőbbi munkába állása érdekében az NGM munkaerő-piaci programot indít, amelynek keretében munkaerő-piaci szolgáltatást, képzést, átképzést, bérköltség- és mobilitási támogatást nyújtanak az érintetteknek, és segítik vállalkozóvá válásukat is - derül ki Szatmáry Kristóf fideszes képviselő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára írásbeli válaszából.

A Jabil Circuit Magyarország Kft. november 18-án közölte, hogy még az idén decemberben 673 munkavállalót bocsát el tiszaújvárosi üzeméből; a cég döntését a vevői igényekben bekövetkezett változásokkal indokolta.


Kovács Tibor (MSZP) arra volt kíváncsi, hogy a kormány "hogyan kívánja segíteni stratégiai partnerénél, a Jabil Circuit Magyarország Kft.-nél a munkahelyek megtartását".


Szatmáry Kristófnak az Országgyűlés honlapján olvasható válasza szerint a Jabilnál történt leépítés után munkanélkülivé válók számára a regisztrációt követően az "első időszak problémáinak áthidalására" több hónapra munkanélküli ellátást biztosít az állam. Az NGM ezenkívül a munkavállalók mielőbbi munkába állása érdekében az NGM munkaerő-piaci programot indít.


Az államtitkár válaszában emlékeztet arra, hogy november 18-án a Borsod megyei munkaügyi központ és a Jabil együttműködési megállapodást kötött a dolgozók újbóli elhelyezkedését elősegítő munkaerő-piaci program sikeres megvalósítása érdekében.


A cég humánpolitikai szakemberei naponta 14 és 16 óra között tanácsadáson fogadják az érintetteket, és az ügyfélfogadáson eseti jelleggel részt vesznek a munkaügyi központ munkatársai is, akik ezenkívül november 19-től "csoportos információnyújtást végeznek" a cég telephelyén.


Volt állásbörze


Szatmáry Kristóf kitért arra is, hogy november 27-én a Jabil szervezésében és a munkaügyi központ támogatásával állásbörzét tartottak Tiszaújvárosban. Az Audi szakemberei a helyszínen toborzást tartottak, és ott volt az állásbörzén a TVK Kft., a Vodafone Kft. és további 15 munkáltató is, valamint az érintett munkavállalók közül 300-an. Az államtitkár hozzáfűzi: a Jabil a leépítés mellett új munkahelyeket is teremtett idén júliusban: a szombathelyi telephelybővítéssel 450 új munkahely jött létre.


Kovács Tibornak a munkahely-teremtési támogatásra vonatkozó kérdésére Szatmáry Kristóf kijelentette: a Jabil sem a Munkaerőpiaci Alapból, sem a foglalkoztatási alapból nem kapott támogatást. (MTI)


2013. december 2.

  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Milyen jogviszonyban vállalhatunk nyári diákmunkát? Általános tudnivalók és tanácsok (1.)

A nyári diákmunka – mindenféle jövedelemszerző tevékenységhez hasonlóan – adóköteles tevékenység. Ez az egyik közös tulajdonság a számos... Teljes cikk

Megvan az ország legjobb női és férfi targoncása

Hét hónapja targoncázik, most első munkahelyén dolgozik a Tisza Logisticsnél. Ő Barnóczki Regina (lent a fotón), aki a csütörtökön a budapesti... Teljes cikk