Jabil 
Megjelent: 2 éve

Milyen segítséget kapnak a Jabil kirúgott dolgozói?

A tiszaújvárosi Jabil Circuit Magyarország Kft.-től decemberben elbocsátandó 673 dolgozó mielőbbi munkába állása érdekében az NGM munkaerő-piaci programot indít, amelynek keretében munkaerő-piaci szolgáltatást, képzést, átképzést, bérköltség- és mobilitási támogatást nyújtanak az érintetteknek, és segítik vállalkozóvá válásukat is - derül ki Szatmáry Kristóf fideszes képviselő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára írásbeli válaszából.

A Jabil Circuit Magyarország Kft. november 18-án közölte, hogy még az idén decemberben 673 munkavállalót bocsát el tiszaújvárosi üzeméből; a cég döntését a vevői igényekben bekövetkezett változásokkal indokolta.


Kovács Tibor (MSZP) arra volt kíváncsi, hogy a kormány "hogyan kívánja segíteni stratégiai partnerénél, a Jabil Circuit Magyarország Kft.-nél a munkahelyek megtartását".


Szatmáry Kristófnak az Országgyűlés honlapján olvasható válasza szerint a Jabilnál történt leépítés után munkanélkülivé válók számára a regisztrációt követően az "első időszak problémáinak áthidalására" több hónapra munkanélküli ellátást biztosít az állam. Az NGM ezenkívül a munkavállalók mielőbbi munkába állása érdekében az NGM munkaerő-piaci programot indít.


Az államtitkár válaszában emlékeztet arra, hogy november 18-án a Borsod megyei munkaügyi központ és a Jabil együttműködési megállapodást kötött a dolgozók újbóli elhelyezkedését elősegítő munkaerő-piaci program sikeres megvalósítása érdekében.


A cég humánpolitikai szakemberei naponta 14 és 16 óra között tanácsadáson fogadják az érintetteket, és az ügyfélfogadáson eseti jelleggel részt vesznek a munkaügyi központ munkatársai is, akik ezenkívül november 19-től "csoportos információnyújtást végeznek" a cég telephelyén.


Volt állásbörze


Szatmáry Kristóf kitért arra is, hogy november 27-én a Jabil szervezésében és a munkaügyi központ támogatásával állásbörzét tartottak Tiszaújvárosban. Az Audi szakemberei a helyszínen toborzást tartottak, és ott volt az állásbörzén a TVK Kft., a Vodafone Kft. és további 15 munkáltató is, valamint az érintett munkavállalók közül 300-an. Az államtitkár hozzáfűzi: a Jabil a leépítés mellett új munkahelyeket is teremtett idén júliusban: a szombathelyi telephelybővítéssel 450 új munkahely jött létre.


Kovács Tibornak a munkahely-teremtési támogatásra vonatkozó kérdésére Szatmáry Kristóf kijelentette: a Jabil sem a Munkaerőpiaci Alapból, sem a foglalkoztatási alapból nem kapott támogatást. (MTI)


2013. december 2.

  • 2021.06.14DEKRA Felnőttképzési konferencia A globális képzési piac meghatározó szereplőjeként fontos számunkra, hogy ügyfeleink képzéseinek tervezéséhez és megszervezéséhez a lehető legtöbb támogatást adhassuk. A 2021. január 1-től hatályos, az OKJ-t felváltó új képzési rendszerrel életbelépő új folyamatok minden munkáltatót érintenek, akik munkavállalóik részére képzéseket szerveznek. Hogy segítsük az eligazodást, illetve iránymutatást nyújthassunk az új képzési rendszerrel kapcsolatban, INGYENES webkonferenciát tartunk a témában. Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter