Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Munkaügyi fórumot hívott össze Obama

A washingtoni Fehér Ház munkahelyteremtési fórumot rendez decemberben - jelentette be Barack Obama elnök csütörtökön, ázsiai diplomáciai körútja előtt.

A tervezett csúcsértekezlet célja azoknak a lehetőségeknek a feltérképezése, hogyan lehet a továbbra is romló munkaerő-piaci körülmények mellett újabb állásokat teremteni és serkenteni a gazdaság növekedését.

Obama úgy fogalmazott a Fehér Házban tett bejelentésekor: párbeszédet folytatnak arról, milyen együttműködés képzelhető el a munkahelyek teremtése érdekében. A fórumra üzletembereket, az állami és magánszektor szakértőit, közgazdászokat és pénzügyi szakembereket hívnak meg, jelen lesznek továbbá szakszervezetek és nonprofit szervezetek képviselői is.

Az elnök reménykeltő jelnek nevezte az arra vonatkozó legfrissebb adatot, hogy kevesebben folyamodnak munkanélküli segélyért, mint korábban. Megerősítette: kormánya számára továbbra is az egyik legfontosabb kihívást jelenti állást találni a munka nélkül maradt millióknak. Kifejtette, hogy az emberek kétségbeesetten igyekeznek munkát találni, és a kormány kötelessége minden újabb lehetséges, felelős lépés megvizsgálása.

Az elnök kifejtette, hogy kormánya az utóbbi tíz hónapban több bátor lépést tett a recesszió megfordítására, egyebek mellett igyekeztek stabilizálni a pénzügyi rendszert, helyreállítani a hitelpiacot és megelőzni, hogy a felelős családokat kilakoltassák otthonaikból a jelzálogpiaci válság miatt. Adót csökkentettek és munkahelyeket teremtettek, illetve mentettek meg. Azt mondta, mindezek eredményeként a gazdaság a harmadik negyedévben növekedésbe kezdett. Ez azonban még nem volt képes megállítani a munkanélküliek számának növekedését.

Az amerikai munkanélküliségi ráta múlt hónapban elérte a 10,2 százalékot, legutoljára az 1980-as évek elején volt ilyen rossz a helyzet. A Fehér Ház korábban figyelmeztetett, hogy a munkaerőpiaci helyzet még nem érte el a mélypontot, további romlás várható.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter