Megjelent: 7 éve

Németh Zoltán a Telenor HR vezérigazgató-helyettese

Németh Zoltán közgazdász alapdiplomájára építve a Corvinus Egyetemen specializálta tudását: először személyügyi szakközgazdász képzettséget, majd MBA fokozatot szerzett.

A szakmában töltött húsz év során több rangos multinacionális vállalatnál, köztük a Philipsnél és az Unilevernél vezetett képzési, szervezetfejlesztési területeket, illetve HR projekteket, ám az utóbbi immár több mint egy évtized a Telenorhoz köti. A vállalathoz szervezetfejlesztési osztályvezetőként csatlakozott, majd két éves HR igazgatói tevékenységét követően elnyerte a Telenor Montenegró HR vezérigazgatói-helyettesi pozícióját, három éve pedig ugyanebben a rangban a Telenor Magyarország első számú HR vezetője.

Testhezálló HR terület

„A pályakezdő szárnypróbálgatások során egy véletlen sodort a HR területre, amit rendkívül testhezállónak találtam, így itt is ragadtam. Karrierem során volt módom különböző iparágakat, és szakmai területeket megismerni, de mindig a szervezetfejlesztői és vezetői irány állt hozzám a legközelebb” – tekint vissza pályájára Zoltán.

„A Telenornál találtam meg aztán azt, ami szakmailag és személyesen igazán inspirál. Hiszek a felfedezés és a társadalom számára hasznos munka örömében. Ehhez kell egy örökké kíváncsi csapat, ahol teljes a bizalom, nagy a szabadság és pontosan tudjuk, hogy mi az a jó cél, amiért dolgozunk. Ha e célhoz megfelelő kollégákat választ, a vezetőnek egyszerű dolga van. Már az is elég lehet, ha az inspiratív légkör kialakulását nem gátolja. A szakmai felkészültség sokat számít, de ezen túl szeretem, ha a csapatot jó humorú emberek alkotják, akikkel kölcsönös és karöltve jár a tisztelet, a bizalom és a jókedv.”

Központban: a munkáltatói arculat

A vállalatnál az elkötelezettség egyik záloga, hogy a Telenor igyekszik megkönnyíteni munkatársai mindennapjait. A céges kultúra része a rugalmas munkavégzés térben és időben, melyhez minden eszköz és technikai feltétel adott a dolgozók számára. A leggyorsabb hipernetre képes okostelefonokon és hibrid táblagépeken dolgoznak, így nincs akadálya az otthoni munkavégzésnek sem.

„Szívügyem a Telenor munkáltatói arculata. Fontos, hogy mindenekelőtt mi magunk tisztában legyünk azzal, hova tartunk, hogy milyennek szeretnénk láttatni magunkat annak érdekében, hogy olyan munkatársak csatlakozzanak hozzánk, akikkel egy nyelvet beszélünk. Nálunk megtalálják a számításukat azok, akik nyitottak a mobiltechnológia lehetőségeire, szeretnek innovatív környezetben dolgozni.

Vezetőfejlesztés

A Telenor világszerte valamennyi vállalatánál kiemelten számít vezetőire, hiszen az általuk képviselt értékek jelentősen hozzájárulnak a sikerekhez. Az idei évben ezért számos program, folyamat indult, új lehetőség nyílt meg a vezetők számára, melyek segítik egy újfajta attitűd, tapasztalatcsere és tehetséggondozás megvalósulását.

„Hiszem, hogy egy vezető nem csak akkor jó, ha a legjobb szakemberekkel veszi körül magát, hanem, ha folyamatosan törekszik arra, hogy újat alkosson. Ha a győztes fejével gondolkozik, amivel a munkatársait is a jó teljesítményre ösztönzi.” – összegzi hitvallását Zoltán.

„Nagyon örülök, hogy jelenleg olyan csapatban dolgozom, ahol reggel jó kedvvel jövünk munkába, rengeteget dolgozunk, élvezzük a sikereinket, sokat nevetünk a kudarcainkon és számíthatunk egymásra a nehéz helyzetekben.”

Zoltán szabadidejét családjával, két kisfiával tölti, hobbiként pedig kertészkedik és ismerkedik a házi szőlőtermesztés és borkészítés rejtelmeivel. Saját borából készül fröccseivel már komoly sikereket zsebelhetett be – igaz, egyelőre csak a család és a barátok részéről…
  • 2021.12.07Babér Panoráma - Online bérszámfejtési konferencia Tekintsen ki velünk a legfontosabb tb- és bérszámfejtést érintő jogszabályváltozásokra a BaBér és az Abacus szervezésében megvalósuló Panoráma 2022 Bérszámfejtési Konferencián. Az egész napos szakmai előadások során neves előadók értelmezik a 2022. évre vonatkozó szja, kötelező egészségbiztosítás, tb fedezeti rendszer és a munkáltatói járulékbevallások vonatkozó jogszabály-változásait. Részletek Jegyek
  • 2021.12.09Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit. Képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba. Részletek Jegyek
  • 2021.12.13Mentorált képzési forma – Jó a munkavállalónak, jó a munkáltatónak Ha egy kollégát megkérdezünk arról, hogy miből van egyre kevesebb, akkor nagy valószínűséggel az „idő” hangzik el válaszként. Részletek Jegyek
  • 2022.01.106 azonnal hasznosítható tipp a mentális állapot megerősítéséhez HR-esként sok mindent tudunk tenni annak érdekében, hogy a mentálhigiéné eszközeit bevetve fenntartsuk az egészséges lelkiállapotot. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter