Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Olcsóbban nyaralhatnak a közszolgák

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium rendeletet tett közzé a központi államigazgatási alkalmazottak kedvezményes üdüléséről.

Az üdülői alapszolgáltatás csökkentett kereskedelmi árát kell megfizetniük a központi államigazgatás alkalmazottainak, és más igényjogosultaknak, a konkrét árat minden év február 15-ig a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) közigazgatási államtitkára határozza meg - egyebek mellett ezt is tartalmazza a tárca vezetőjének rendelete, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Az igényjogosultak az aktív alkalmazottak mellett a hozzátartozóik és a központi államigazgatási szervek nyugdíjasai. Az üdülési szolgáltatást nyújtó üdülőket és továbbképző központokat a közigazgatási és igazságügyi miniszter jelöli ki, a listát minden év utolsó napjáig felülvizsgálja.

Az üdülők üzemeltetéséről és az integrált üdültetési rendszer működtetéséről a Közgyűjteményi Ellátó Szervezet gondoskodik, amelyhez a Human-Jövő 2000 Egészségmegőrző és Oktatási Nonprofit Közhasznú Kft. szolgáltatásait veszi igénybe.

Az üdülési turnus szerdától-szerdáig tart, az igényelhető szolgáltatás pedig lehet csak reggeli, illetve fél-, vagy teljes panzió is.

A Human-Jövő 2000 Kft. jelenleg öt, egész évben üzemelő szállodát működtet, közülük kettő a Balatonnál található. A szezonális üzemű szállodák száma nyolc, ezek többsége is a Balatonnál van.

Idén nyáron az igényjogosulti térítés a Balatonnál - a szálloda színvonalától függően - heti 55-69 ezer forint, teljes panzióval.
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Több mint 13 millió forintos kártérítést kapott egy férfi, mert unalmas volt a munkája

A francia férfi depressziós lett, miután lefokozták menedzseri pozíciójából. Teljes cikk

Mennyit kereshet egy képzett barista?

Sorra nyílnak a specialty kávézók, de mellettük az olyan helyek is, ahol a minőségi kávé készítésére különös gondot fordítanak. Ennek... Teljes cikk

Így búcsúztatták kollégái a nyugdíjba vonuló buszsofőrt

A nyugdíjba vonuló buszvezető 17 évet dolgozott a BKV-nál. Teljes cikk