Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Önkormányzati állásközvetítő nyílt Újbudán

Önkormányzati állásközvetítő nyílt a főváros XI. kerületében, az irodában a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) új kirendeltsége is helyet kapott.

Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester a megnyitón arról számolt be: olyan újszerű programmal igyekeztek előállni, amely a kormányzati elképzelésekkel összhangban a munkába való visszajutást segíti. Mint mondta, olyan munkaközvetítő irodát hoztak létre, amely tanfolyamokkal és egyéb tanácsadással segít abban, hogy a munkához jutás minél teljesebb legyen.

Az irodában vállalkozók is intézhetik ügyeiket, a BKIK kirendeltségén együttes segítséget kapnak mind a munkavállalók, mind a munkaadók, cégek - ismertette Újbuda polgármestere.

Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára, a BKIK elnöke példaértékűnek nevezte az együttműködést. Kitért arra is, hogy a kamarai törvény módosulása plusz feladatokat ró a szervezetre, ugyanakkor lehetőséget is ad arra, hogy segítse Budapest vállalkozóit és ezen keresztül a munkavállalást is.

"Bízunk benne, hogy itt egy olyan kamarai szolgáltatást tudunk nyújtani az együttműködés keretében a vállalkozóknak, ami közvetve segíti a XI. kerületiek munkavállalását, és segíti a vállalkozókat is a különböző olyan termékek, mint a Széchenyi Kártya elérésében" - fogalmazott Szatmáry Kristóf.

Lőrinc Gergely, az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője a vállalkozókkal való napi szintű kapcsolattartást ígért, szavai szerint "hidat képeznek a munkaadók és munkavállalók között". Hozzátette: cél, hogy a náluk jelentkező álláskeresők minél versenyképesebbek legyenek, ezért számítástechnikai- és angol nyelvtanfolyamot is indítanak, emellett pedig az álláskeresési technikákba is bevezetik az érdeklődőket.

Szatmáryné Jahl Angéla, a BKIK Tagcsoport Elnökök Kollégiumának elnöke arról beszélt, hogy a városrész és a szervezet között már korábban is szoros kapcsolat volt. Az új kirendeltségben teljes körű szolgáltatást érhetnek el a vállalkozók, így az adózási, pénzügyi, a Széchényi Kártyát érintő ügyekkel is ide fordulhatnak, továbbá intézhetik a kötelező kamarai regisztrációt is.

A megnyitón részt vett Kovács Péter (Fidesz-KDNP) XVI. kerületi és Szabolcs Attila (Fidesz-KDNP) XXII. kerületi polgármester is, akik az MTI érdeklődésére elmondták: kíváncsiak az újbudai tapasztalatokra, később pedig szívesen nyitnának hasonló irodát az általuk irányított kerületben.
  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
  • 2021.04.252 Napos Scrum Master képzés online, élő videokonferenciás Az agilis működés motorja a Scrum Master, aki biztosítja a hatékony csapatmunkát és kezeli az átalakulás során kialakuló feszültségeket, konfliktusokat. Minden iparágban célszerű átállni agilis működésre, nem csak a szoftverfejlesztésben. Képezze ki kollégáit Scrum Masterré. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Padlómatricától a mobil appig - így oldják meg a boltok a létszámkorlátozást

A legtöbb, az elmúlt egy hónapban zárva tartott üzlet kinyitott, miután Magyarországon a beoltottak száma meghaladta a 2,5 milliót. A boltokban 10... Teljes cikk

Diákok bojkottálnák az április 19-i iskolanyitást

Az ADOM azt javasolja, hogy a középiskolákban továbbra is maradjon az online oktatás, amíg a tanárok teljes immunitása ki nem alakul, és az... Teljes cikk

Így lehet most ügyet intézni a NAV-nál

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) központi ügyfélszolgálatain, kirendeltségein és... Teljes cikk