Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Ötödik napja tart a madridi metrósztrájk

A madridi metró dolgozói csütörtökön ismét közlekedési káoszt okozt okoztak a spanyol fővárosban, a sztrájk pénteken is tart.

A metró dolgozói a kormány megszigorító intézkedései ellen tiltakoznak, amelyek egyebek mellett a bérek átlagosan 5 százalékos csökkentését irányozzák elő a közalkalmazottak számára júliustól.

A kormány a megszorításokkal az államháztartási hiányt kívánja csökkenteni. Tavaly a GDP-arányos deficit 11,2 százalék volt, ezt akarja a kormány 3 százalékra leszorítani 2013-ra.

A szakszervezetek szerdán este döntöttek arról, hogy meghosszabbítják a sztrájkot, ami csütörtökön és pénteken is tart, de a korábbiakkal ellentétben vállalták, hogy a szolgáltatások legalább 50 százalékát fenntartják.

A madridi metró szombaton, vasárnap és hétfőn fennakadás nélkül üzemel, majd ez után döntenek a szakszervezetek arról, hogy határozatlan idejű sztrájkba lépnek-e. Madridban naponta mintegy 2,5 millió ember használja a metrót.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter