Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Pályaválasztási vásár nyílt Békéscsabán

Kétnapos pályaválasztási vásár kezdődött csütörtökön Békéscsabán a megye általános és középiskoláit 2013-ban befejező diákok részére a városi sportcsarnokban, ahová közel hatezer diákot várnak.

images

Nagy Ágnes, a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ igazgatója az MTI-nek a nyitórendezvényt követő sajtótájékoztatón elmondta: a munkaügyi központ gazdag képzési kínálattal várja a fiatalokat. A vásáron 37 megyei munkáltató vesz részt, 27 középfokú, hét felsőfokú és hét felnőtteket képző oktatási intézmény.

A rendezvénnyel párhuzamosan húsz békés megyei munkáltató nyitotta ki a gyárak és üzemek kapuit, szervezett látogatás keretében közel ezer diákot fogadnak. A pályamódosítás előtt álló fiatalok és felnőttek részére is hasznos információkkal szolgálnak a programok.

Az igazgató hozzátette: a 2012-ik évi pályaválasztási vásár fő témája a legkeresettebb tíz szakma gyakorlati bemutatása és népszerűsítése a fiatalok körében. A megye munkaadói a munkaerőpiacon hegesztőt, gépi forgácsolót, épület és szerkezet-lakatost, ácsot és villanyszerelőt keresnek, jelentős az igény női szabóra, szociális gondozóra, víz-, csatorna-, gáz-, és központifűtés-szerelőkre, valamint mezőgazdasági gépészekre.

2012. októberben az országosan regisztrált álláskeresők száma 522 996 fő volt, ebből a 22 573 Békés megyei regisztrált 4,3 százalékos arányt képviselt. A munkanélküliségi ráta a megyében 2012. októberben 14,2 százalék volt, 2011. októberben még 15,8 százalék. A nyilvántartott pályakezdő fiatalok száma októberben 2799 fő volt, 226-tal kevesebb, mint az előző hónapban, szeptemberben.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter