Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 4 napja

Rengeteg állás elveszett a német gasztronómiában

Csökkent a bárokban, éttermi szolgáltatásokban foglalkoztatottak száma, és szakmunkástanulóból is kevesebb van az országban.

Minden negyedik állás elveszett a német gasztronómiai ágazatban a válság előttihez képest, elsősorban az alacsony fizetési kategóriákban, és visszaesett az utánpótlásképzés is a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteki jelentése szerint. A részmunkaidős foglalkoztatást is beleértve 2021 első tíz hónapjában 11,6 százalékkal kevesebben dolgoztak a gasztronómiai ágazatokban, mint az előző év azonos periódusában. A legnagyobb visszaesés februárban volt. A járvány által nem érintett év, 2019 azonos időszakához képest a csökkenés 23,4 százalékos volt. A bárokban és a kocsmákban foglalkoztatottak száma csökkent a legnagyobb mértékben tavaly, a 2020-ashoz képest 23,6 százalékkal, a 2019-eshez képest pedig 44,7 százalékkal. Az éttermi szolgáltatásokban az előző évihez képest 11,3 százalékkal, a válság előttihez képest 22,5 százalékkal csökkent a foglalkoztatottak száma.

A legkevésbé a catering szolgáltatásokban csökkent a foglalkoztatás: az előző évihez képest 8,3 százalékkal, a válság előttihez képest 17,1 százalékkal. A létszámcsökkentés az alacsony kereseti kategóriákban foglalkoztatottakat érintette a leginkább. A 2020-as teljes évben 1,07 millió alkalmazottat foglalkoztatott a német gasztronómiai ágazat, 9,1 százalékkal kevesebbet mint 2019-ben. Ezen belül az alacsony bérkategóriákban alkalmazott dolgozók száma 15,5 százalékkal csökkent 381 ezerre. A szakmunkástanulók száma az ágazatban mintegy az ötödével csökkent 2020-ban az előző évihez képest, miközben a gazdaság egészében úgy egy tizedével.

 

MTI

  • 2022.02.01Munkaügyi adatvédelem (GDPR HR-eseknek) Blended képzésünk során a tananyag általános elméleti részét, mely tartalmazza az alapfogalmak, jogalapok és törvények összefoglalását először e-learning videó formában sajátíthatja el. A videó megtekintése után egy fél napos konzultáció keretein belül, feldolgozásra kerül a tananyag további része, melyet online vagy tantermi formában hirdetünk meg. Részletek Jegyek
  • 2022.02.11X. Vezetői Best Practice Fórum A HR és a vezetés szerepe és kihívásai a jelenlegi piaci helyzetben. A jelenlegi munkaerő piaci helyzetben hogyan lehet megtalálni és kiválasztani a megfelelő mennyiségű és minőségű munkaerőt? – Hogyan lehet a tehetséges munkaerőt a céghez vonzani és megtartani? Employer Branding. A toborzás csatornái, jó gyakorlatai. Munkatárs ajánló program. Részletek Jegyek
  • 2022.03.04Szemléletváltás a toborzásban Alapítsa meg új modern HR kultúráját! 1. nap - Hatékony toborzás 2. nap - Employer Branding 3. nap - Célcsoportok meghatározása a toborzásban 4. nap - Social Media a toborzásban 5. nap - Folyamatkontroll és Projektmenedzsment a toborzásban Részletek Jegyek
  • 2022.04.22BEMUTATKOZIK A teamwork2022 Képzelj el egy olyan kétnapos csapatépítő képzést, amely minden részletében a Te vállalati csapatodról szól. Jelentkezzetek az ország első csapatépítő eseményére, amelyre háromfős vállalati csapatokat várunk! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter