Megjelent: 11 éve

Roma vezetőket fejlesztenek

Novemberben indul a Common Purpose Nemzetközi Navigátor vezetőfejlesztő programja. A programba felvételt nyert négy fiatal roma nemzetiségű vezető is, akiknek így lehetőségük nyílik hatékonyabb változásmenedzserré válni és segíteni a roma integrációban, áll a lapunknak eljuttatott közleményben.

A Common Purpose Magyarország Egyesület és az Open Society Institute (OSI Nyílt Társadalom Intézet) együttműködésében a 2009 novemberében induló Common Purpose Nemzetközi Navigátor vezetőfejlesztő programba felvételt nyert négy fiatal roma nemzetiségű vezető is.

Az OSI ösztöndíja eredetileg három résztvevő számára nyújtott lehetőséget a Navigátor programban való részvételre. A Common Purpose vezetősége viszont úgy ítélte meg, hogy a roma integráció annyira fontos kérdés ma Magyarországon, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel támogatni szeretnék azt. A négy kiválasztott személy (Csikós Gyöngyi, Makula György, Kissné Szénási Szilvia és Lakatos Tímea) mindannyian értékes és fontos munkát végeznek, amellyel példát mutatnak más roma származású embernek is. A kiválasztásukat az OSI Roma Kezdeményezések Programjának vezetősége és a Common Purpose Magyarország Egyesület Elnöksége közösen végezte.

"A kiválasztás során fontos volt, hogy a jelölt kiemelkedő társadalmi munkát végezzen, illetve már tevékeny résztvevője legyen a romák integrációjának a magyar társadalomba" - nyilatkozta Svékus Márton a Common Purpose Magyarország igazgatója. A roma integráció egyik legsarkalatosabb pontja, hogy minél több széles látókörű, társadalmi kérdésekben is jártas, együttműködésre kész vezető legyen a vállalatok, nonprofit szervezetek és a közszféra különböző szintjein. Az Egyesület erre készíti fel a fiatal tehetségeket, a jövő nagy vezetőit.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter