"/>
Megjelent: 7 éve

"Skót" vagy költséghatékony? - valamin lehet, valamin NEM érdemes spórolni

A Beck and Parters Kft. 15 éves fejvadászat tapasztalattal és hatékony toborzás-kiválasztási módszerekkel közel 4000 alkalommal valósította meg a "Megfelelő embert a megfelelő helyre...gyorsan!" mottóját. Bőven volt alkalmuk kitapasztalni, hogy ezen a téren milyen megoldások költséghatékonyak, és hol nem érdemes meghúzni a nadrágszíjat.

Tanácsadó kollégáik az alábbi tipikus döntési pontokra hívják fel a figyelmet:Elég egy hirdetés?Stratégiánk egyik építőköve, hogy folyamatosan és nagy mennyiségben érünk el embereket. Akár egy nehezen fellelhető szakembert keresünk, akár nagy mennyiségű pozíciót kell gyorsan betöltenünk, az alapelvünk mindig ez: nem spórolunk sem a hirdetési felületek mennyiségén, sem a kutatási munkához szükséges e-mail- és telefonköltségeken. A legalacsonyabb értékű szolgáltatásunkhoz is biztosítunk minimum 7 portálon történő jelenlétet, és intenzív direkt keresést is. Ezért tudjuk biztosítani online üzletágunkban, hogy az első jelölteket akár 48 órán belül továbbítjuk ügyfeleinknek.

A fejvadászat drága?Ma már egyre többen veszik észre a fejvadászokkal való együttműködés befektetés jellegét. A munkánk eredménye ugyanis akkor értékes megbízóink számára, ha az általunk biztosított jelölt munkába állás után megsokszorozza a vállalat profittermelő képességét. Megbízóinknak könnyebb dolga van a fejvadászat költségeinek mérlegelésénél, ha a díjakat azzal hasonlítják össze, hogy a keresett szakember milyen mértékű befektetést jelent a cégnek, és az adott pozícióban milyen gyorsan lehet eredményt felmutatni.

Egyik kedves ügyfelünk visszajelzése is ezt a trendet mutatja:"2013. év elején kezdődött az együttműködésünk a Beck and Partners Kft.-vel. Már az első találkozások során tapasztalható volt az a hozzáértés, szakmai tudás, amit az elmúlt 15 év során, a fejvadászat területén felhalmoztak. A toborzások során bizonyították, hogy a szolgáltatás, amelyet a Beck and Partners Kft. biztosít a megrendelők részére, nem költség, hanem befektetés. A tavalyi év során folyamatfejlesztési mérnök kollégát vettünk fel a Beck and Partners Kft. segítségével. Az új kolléga már az első hónap során bevezetett olyan új eljárásokat, melyek segítségével azonnal megtérült a fejvadászat költsége." - Beck Dániel, Fortaco Zrt.

Miért kell előre fizetni?Nem minden projektünk igényli azt a fizetési konstrukciót, hogy előleget kérjünk. Vannak olyan speciális pozíciók, amelyek felkutatása azért munkaigényes, mert csupán néhány személy felel meg a kritériumoknak a kívánt régióban. Ilyen esetekben még intenzívebb és még speciálisabb keresési eszközökre van szükség, ezért indokolt az előleg. Tapasztalatunk azt mutatja, hogy egy szerződés megkötésénél fontos, hogy mindkét fél egyformán elköteleződjön, ezekben az esetben ugyanis sokkal hatékonyabb eredményeket érünk el. Az előleg mértéke egyébként csekély a szükséges munkához képest, és csupán az első alkalommal vet fel kérdéseket; Partnereink ugyanis amint megtapasztalják a velünk való együttműködést, nem kell magyaráznunk, mire költik el ezt a pénzt.

A másik cég olcsóbban adja...Pontosan tudjuk, mennyit ér a szolgáltatásunk. Több ezer elégedett ügyfél igazolja számunkra, hogy az a magas minőség, amit nyújtunk, megéri az árát. A mi célunk az, hogy valódi megoldást nyújtsunk, hosszú távon, amelyben mind a munkáltató, mind a munkavállaló valóban egymásra talál. Ehhez a minőséghez szükségesek bizonyos erőforrások, melyeket finanszírozni és folyamatosan fejleszteni kell. Ha mások olcsóbban kínálják szolgáltatásaikat, érdemes felmérni, mi az, amiben kevesebbet tesz meg a minőségi munka elvégzése érdekében. Spórol a hirdetési felületeken? Spórol a személyzeti költségeken? Spórol a telefonszámlán? Kevesebb emberrel dolgozik? Nem képzi a munkatársait? A tapasztalatunk azt mutatja, hogy a piacon kevés a valódi szakértő csapat, és túlnyomó többségük "olcsó húsnak híg a leve" eredményt ér el. Mi büszkék vagyunk arra, hogy csapatunkat folyamatosan bővíteni tudjuk, és a kollégák képzésére is nagy hangsúlyt fektethetünk.

Mivel spóroljunk hát?Hatékonyságunk kulcsa, hogy olyan eszközökkel és módszerekkel igyekszünk dolgozni, amelyek időt takarítanak meg megbízóink számára. Nincs ugyanis annál fájdalmasabb kiadás, mint az az "elveszített" bevétel, amit az adott szakember vagy munkatárs hiánya okoz a cégben. Minden nap számíthat. Ezért már 5 éve dolgozunk saját fejlesztésű toborzás-kiválasztást segítő szoftverünkkel, melyet 2013 tavaszára aprólékos munkával újra fejlesztettünk. Mivel méréseink alapján kollégáinknál napi 2 óra munkaidőt spóroltunk ezzel a megoldással, a rendszert HR FELHŐ néven mások számára is elérhetővé tettük.

A Beck and Partners Kft. specialitása a mérnöki/műszaki pozíciók, informatikusok, jó nyelvtudással rendelkező szakemberek, vezetői pozíciók felkutatása és sikeres betöltése, emellett gyorsan találnak potenciális jelölteket akkor is, ha nagy létszámigény feltöltéséről van szó.

Forduljanak hozzájuk bizalommal!Központi elérhetőségeik:


H-1119 Budapest, Petzvál József u 44.
Tel.: (+36-1) 371-0972 Fax: (+36-1) 371-0973
Központi mobil: (+36-20) 9999-250
ajanlatkeres@bap.hu
www.bap.hu
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Izgalmas hónapok után csendesen telt az augusztus a cégvilágban

Átlagnál gyengébb cégalapítási hangulattal és rekordalacsony cégtörlési értékkel csendes kivárás jellemezte a nyár utolsó hónapját a hazai cégek körében. Teljes cikk

ADÓKONFERENCIA A TB RENDSZER VÁLTOZÁSAIRÓL - JÖN AZ EGYSÉGES TB JÁRULÉK

Jelentősen megváltozott, új kereteket kapott a társadalombiztosítás rendszere 2020. július 1-től. A kihirdetett jogszabály munkavállalókat érintő... Teljes cikk

Az egészség házhoz megy

Ezzel a mottóval indult útnak a V&H Medical 2014-ben a mobil egészségügyi szűrések piacán. Teljes cikk