Megjelent: 5 éve

Szexért cserébe adminisztrálhatott volna egy fiatal nő

Adminisztrációs állásra jelentkezett, ám a pozíciót csak szexért cserében kaphatta volna meg egy fiatal nő - írja a Blikk.

Mariann nem volt rest beszélgetésbe bonyolódni a magát 43 éves, vezető beosztású férfinak valló hirdetővel. A célja az volt, hogy lebuktassa a férfit.

"Éppen munkanélküli voltam, amikor belebotlottam az álláshirdetésbe az interneten" - kezdte a történetet Mariann.

"A munkaajánlat szövegé­ben benne volt, hogy a leendő munkaadó nyitott nőt keres, de azt hittem, hogy ez pusztán azt jelenti: jól kell kommunikálni. Hamar kiderült, milyen naiv is vagyok" - mondta a nő.

A hirdető válaszában felvilágosította Mariannt a leendő pozíciójával kapcsolatos elvárásokról. Mint írta: telefonálgatnia kell, valamint e-maileket továbbítani. Kiemelte, hogy kifejezetten nyitott nőt keres a munkára, aki a „lazításban” is partner.

"A fotóval együtt küldheted a számod, és reggel 9-kor hívlak a privát számomról. Majd délután 4-kor a barátnőddel együtt várlak az irodába egy kis beszélgetésre, és ha minden ok, megiszunk annak örömére valamit, és hétfőtől munka" - írta a feltételeket a hirdető egyik levelében.

"Azt hittem, rosszul látok! Azonnal megkérdeztem tőle, hogy mit jelent mindez? Azt válaszolta: „a munka mellett egy »más jellegű« viszonyt is fenntartunk diszkréten" - mesélte lapnak Mariann. A csalódott nő elhatározta, megállítja perverz „munkaadót” - írja a Blikk. A nő ezért eljuttatta a szerkesztőséghez a férfival folytatott beszélgetéseit, annak telefonszámával együtt.

A Blikk kolléganője Mariann ismerősének adta ki magát, felhívta a számot, de munkája semmilyen konkrétummal nem szolgált.

Bár nem egyedülálló, hogy álláskereső nőkkel hasonló eset előfordul, mégis ilyenkor a csalódott álláskereső nem tehet egyebet: továbblép és próbál magának másik munkát keresni - foglalta össze a Blikk.

Blikk
  • 2021.12.07Babér Panoráma - Online bérszámfejtési konferencia Tekintsen ki velünk a legfontosabb tb- és bérszámfejtést érintő jogszabályváltozásokra a BaBér és az Abacus szervezésében megvalósuló Panoráma 2022 Bérszámfejtési Konferencián. Az egész napos szakmai előadások során neves előadók értelmezik a 2022. évre vonatkozó szja, kötelező egészségbiztosítás, tb fedezeti rendszer és a munkáltatói járulékbevallások vonatkozó jogszabály-változásait. Részletek Jegyek
  • 2021.12.09Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit. Képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba. Részletek Jegyek
  • 2021.12.13Mentorált képzési forma – Jó a munkavállalónak, jó a munkáltatónak Ha egy kollégát megkérdezünk arról, hogy miből van egyre kevesebb, akkor nagy valószínűséggel az „idő” hangzik el válaszként. Részletek Jegyek
  • 2022.01.106 azonnal hasznosítható tipp a mentális állapot megerősítéséhez HR-esként sok mindent tudunk tenni annak érdekében, hogy a mentálhigiéné eszközeit bevetve fenntartsuk az egészséges lelkiállapotot. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Jelentős béremeléseket hajtanak végre a MOME-n

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen a tanársegédek alapbére 144%-kal, mesteroktatóké és művésztanároké 160%-kal nő 2019-hez képest. Teljes cikk

A jövő magyar startupjait díjazták

A versenyre jelentkezők szakmai közönség előtt mutathatták be ötleteiket, megoldásaikat. Teljes cikk

Ismét válság jöhet a turizmus-vendéglátásban?

A vendéglátósok szerint a teljes zárás beláthatatlan következményekkel járna. Teljes cikk