Megjelent: 12 éve

Tíz éves a Focus Consulting

A HR-szolgáltatások terén igazán büszkék lehetnek a tíz év stabil piaci jelenlétre, ahogyan a folyamatosan bővülő, neves ügyfélkörre is. A Diageo, a Walt Disney Internet Group és a Unisys mellett a Focus Consulting szolgáltatásait veszi igénybe többek között a Budapest Bank, a Renault Hungária, a Danone/Győri Keksz, a Marsh, a Publicis Reklámügynökség és a Nissan is.

Három divízió segíti elő a teljes körű kiválasztást

A neves ügyfélkörért természetesen meg is kellett dolgozni; a piaci igényekhez igazodva az alapítók folyamatosan fejlesztik a cégcsoportot, szélesítve a szolgáltatási palettát. A cég ma már három divízióval működik. A Focus Consulting teljes körű tanácsadással és vezetőkiválasztással foglalkozik, ahol az alkalmazott módszerek között kiemelt jelentőséggel bír a közvetlen megkeresés (fejvadászat).

A Focus Selection azzal a céllal jött létre, hogy a vezetői szintek mellett alacsonyabb pozíciókra is toborozzon jelölteket, szakembereket. A megszokott szolgáltatások mellett 2005. januártól munkaerő-kölcsönző divíziót is működtetnek Focus Staff Leasing néven, amely munkaerő-kihelyezéssel és Try&Hire kölcsönző szolgáltatással is foglalkozik.

A folyamatos megújulási képesség mellett a cég leginkább rugalmasságának és sokoldalúságának köszönheti sikereit. Magas szintű szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársaik a munkaerő-keresés minden fázisában segítenek partnereiknek - kezdve a hirdetések megjelentetésétől egészen a megbízóról kialakult piaci benyomások, imázs kommunikálásáig vagy a jelöltekkel folytatott jövedelemtárgyalásokon való részvételig.

Egyedi igényekre fókuszálnak

A Focus Consulting kiemelt figyelmet fordít a partnerkapcsolatok személyes jellegére: minden megbízáson piackutatókból és tanácsadókból álló csapat dolgozik egy ügyfél-kapcsolattartó vezetésével, így megbízóik és jelöltjeik az ő együttes szaktudásuk révén "találnak egymásra".

Az egyes divíziók hatékonyságát segítendő a közelmúltban létrehozták egyedülálló tesztelési szolgáltatásukat is, amely annak eldöntésében is segít, hogy a pályázók mennyire alkalmasak egy bizonyos munka elvégzésére. A Focus Consulting Személyzeti Tanácsadó Kft.-nél ugyanis biztosak abban, hogy minden pozícióra az éppen arra alkalmas embert kell megtalálni. Elvégre egy szervezet sikerének alapja nem más, mint a jól képzett és megfelelően kiválasztott munkatársak csoportja.

Focus Consulting Személyzeti Tanácsadó Kft.
Cí­m: 1092 Budapest, Ráday u. 51.
Telefon: +36 (1) 336-29-10
Fax: +36 (1) 336-29-11
Weboldal: www.focusconsulting.hu
E-mail:
info@focusconsulting.hu
  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
  • 2021.04.252 Napos Scrum Master képzés online, élő videokonferenciás Az agilis működés motorja a Scrum Master, aki biztosítja a hatékony csapatmunkát és kezeli az átalakulás során kialakuló feszültségeket, konfliktusokat. Minden iparágban célszerű átállni agilis működésre, nem csak a szoftverfejlesztésben. Képezze ki kollégáit Scrum Masterré. Részletek Jegyek
  • 2021.05.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.05.13 Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban Olyan vezetőknek és (kulcs) munkatársaknak, (HR) controllereknek, HR-eseknek, pénzügyi szakembereknek ajánljuk a képzést, akik a HR munka hatékonyságát, eredményét mérni, számolni, és ezt begyakorolni szeretnék. Ajánljuk továbbá mindazoknak, akik a munkaerő elemzésének, értékelésének vállalati standardizálását, és mérésének elvét és gyakorlatát megismerni szeretnék. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter