Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Tízezer embert bocsát el a Bosch is

A Magyarországon is jelen levő Robert Bosch német járművillamossági cég az idén összesen tízezer embert tervez elbocsátani, és további százezer dolgozóját rövidített munkaidőben foglalkoztatja az autóipari termelés visszaesése miatt - mondta kedden Franz Fehrenbach, a cég vezérigazgatója. Magyarországon nem tervez leépítést a cég.

A cég az idén komoly veszteséggel zár, a bevétele közel 15 százalékkal 38 milliárd euróra esik.
Franz Fehrenbach mindazonáltal bizakodó, azzal számol, hogy a vállalat bevétele már nőni fog a negyedik negyedévben. Hozzátette: a cég teljesítménye csak 2011 után éri el a 2007. évi, recesszió előtti szintet.

Májusban a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója, Thomas Beyer azt mondta, hogy Magyarország a Bosch számára az egyik legfontosabb külföldi helyszín, több mint 7 ezres munkaerővel és 1,5 milliárd eurós forgalommal.

Ficzere Ferenc, a Bosch csoport regionális kommunikációs igazgatója elmondta, a magyarországi Bosch csoport vállalatai a szükséges intézkedéseket már korábban megtették, és bíznak benne, hogy további csoportos létszámleépítésre nem lesz szükség.

A Bosch csoport Magyarországon miskolci, budapesti, egri, hatvani telephelyein több mint hétezer embert foglalkoztat. Ma 12 vállalat gyártja és forgalmazza a Bosch-termékeket a magyar piacon.

Az elbocsátások után a Bosch mintegy 270 ezer embert foglalkoztat majd világszerte.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter