Megjelent: 15 éve

Új munkaidő-irányelv a brit egészségügyben

Egy friss kutatás szerint a medikusok fele 48 óránál jóval többet dolgozik egy héten, amely azt mutatja, hogy nincs minden rendben a brit állami egészségügyi szervezetnél, figyelmeztet a brit orvosi szövetség a British Medical Association (BMA).

images

A kutatási eredményeket a brit állami egészségügyi szervezet a National Health Services (NHS) munkaerő testülete hozta nyilvánosságra. A számok szerint az orvosnövendékek 46 százaléka jóval többet tölt a gyógyítással az ajánlott heti 48 óránál, pedig az új rendelkezés szerint ennyit dolgozhatnak majd 2009 augusztusától. A 2009 augusztusától bevezetésre kerülő munkaidő-irányelv, a Working Time Directive (WTD) szerint ugyanis a medikusoknak tilos lesz heti 48 óránál többet dolgozniuk, szemben a mostani 56 órás felső határral. A munkaidő csökkenésén túl egy speciális pihenési intézkedést is bevezetnek, amely napi 11 óra pihenést ír elő.

Ram Moorthy, a BMA medikus tagozatának vezetője szerint aggodalomra ad okot az új munkaidő-irányelv.

A vezető szerint az érdekszövetkezeteknek számos év rendelkezésére állt ahhoz, hogy felkészüljön a munkaidő-irányelv bemutatására és sok munka marad ledolgozatlanul, amely a medikusok munkaidejének csökkenésével párhuzamosan az orvosi hivatást is magával húzza.

Az érdekszövetkezetek tartoznak annyival a betegeknek, hogy biztosítsák a törvény által előírt alapvető egészségügyi ellátást, amelyhez az is szükséges, hogy megvédje munkavállalóit a túlzott munkavégzéstől, hogy kipihent orvos láthassa el a pácienseket, állítja a vezető.

Moorthy úgy véli, hogy életbevágó a változtatás óvatos bevezetése, amely által így nem fog csorba esni az orvosnövendékek képzésének és betegellátásának minőségén.

Egy tavalyi tanulmány viszont arra figyelmeztet, ha ezt az intézkedést bevezetik, akkor az orvosképzés minőségének rovására mehet. Az értekezés azt javasolja, hogy új irányelveket kell felállítani, amely különválasztja a kórházi munkaidőt a képzési időtől.

Personnel Today
  • 2023.03.30euChance KLUB Elindult az euChance program, melynek egyik kulcs eleme a networking lehetőséget biztosító euChance KLUB. Szeretettel meghívjuk a 2023-as év első eseményére. 2023. március 30. 9:00-11:00 Nem Adom Fel Kávézó 1086 Budapest, Magdolna utca 1. Részletek Jegyek
  • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
  • 2023.05.10Foglalkoztatás 3.0 Nyissunk együtt a munkaerőpiac új lehetőségei felé! Hogyan lehet sikeres a 3. országból történő toborzás? Milyen munkaerőpiaci problémákat orvosolhatunk vele? Mekkora erőforrást és pénzt igényel a folyamat? Hogyan érdemes belevágni? A HR Portal és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által közösen szervezett Foglalkoztatás 3.0 konferenciának fókuszában az Mt. 2022, év végi EU-s jogharmonizációja, valamint a 3. országbeli munkavállalók foglalkoztatása áll. Részletek Jegyek
  • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek