Megjelent: 6 éve

Új partnere van az Orbán és Perlaki Ügyvédi Társulásnak

Január elsejével fűzte szorosabbra kapcsolatát az Orbán és Perlaki Ügyvédi Társulás és Kovács Gábor. Ez az iroda gyorsuló növekedésének jele is egyben - írta közleményében az Orbán és Perlaki Ügyvédi Társulás.

Kovács Gábor 2007-ben a PwC-nél kezdte jogi karrierjét, ahol társasági joggal, felvásárlásokkal, ingatlanjoggal és finanszírozási ügyekkel foglalkozott, majd 3 éven keresztül az egyik legnagyobb hazai kiszervezett informatikai szolgáltatási, elektronikus számlázási és e-fizetési szolgáltató vezérigazgatójának lett a jogi tanácsadója.

2012-ben, röviddel az alapítás után csatlakozott az OPL-hez, azóta folyamatosan részt vállalva az iroda fejlesztésében. Azóta számos határon átnyúló ügyletben vett részt, folyamatosan ingázva különböző kelet-közép európai fővárosok között. Emellett számos európai nagyvárosban dolgozott hosszabb-rövidebb ideig, Párizstól Bukarestig.

Kovács Gábor jogászKovács Gábor, az Orbán és Perlaki Ügyvédi Társulás partnere


Kovács Gábor ügyfelei közé tartozik a Pannonia Ethanol, Európa egyik legnagyobb bioetanol gyártója, melynek számos finanszírozási és refinanszírozási projekt és tranzakció során nyújtott tanácsadást, továbbá több regionális jelenléttel bíró mezőgazdasággal és elektronikus fizetéssel foglalkozó ügyfelet is maga mögött tudhat, mint az Ethanol Europe, a Díjnet, az AgroVIR, a Sparkassen és a SEB. Több ügyfelét képviselte Brüsszelben különböző szabályozási és public policy kérdésekben.

Orbán Miklós, az iroda alaptó partnere elmondta: „Gábor a kezdetektől velünk volt. Az utóbbi 5 évben bebizonyította, hogy kiváló társasági jogi ügyvéd kivételes menedzser adottságokkal. A megszokott sémáktól eltérő gondolkozásmódja tökéletesen illik az OPL ügyfeleinek elvárásaihoz. Gábor kinevezése nem csak az érdemei elismerése, hanem irodánk gyorsuló növekedésének jele is egyben.”

„Legfontosabb feladatomnak az ügyfélkör növelését tartom, elsősorban a megújuló energiával és más innovatív technológiákkal foglalkozó iparágak körében. Mindeközben szeretném támogatni az OPL növekedését, amely egy független, nemzetközi, üzleti joggal foglalkozó ügyvédi irodaként szolgálja ki ügyfelei igényeit a kelet-közép európai régióban. Többek között az adatvédelem és az információ-technológiai jog területén rendelkezünk olyan erős alapokkal, melyek elősegíthetik ezt a tervezett növekedést” - mondta el Kovács Gábor.

Orbán és Perlaki Ügyvédi Társulás
  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
További cikkek
VW-dízelbotrány: Bíróság elé került az első csúcsvezető, és beismerő vallomást is tett

Beismerő vallomást tett a müncheni tartományi bíróságon Rupert Stadler, a német Volkswagen csoporthoz (VW) tartozó Audi autógyár... Teljes cikk

Akvizícióval terjeszkedik a magyar HR-szolgáltató

Szerdán jelentették be hivatalosan a szerb vállalat felvásárlását. Teljes cikk

Foundever néven, hazai növekedési tervekkel folytatja működését a SYKES ügyfélszolgáltató

A Magyarországon korábban SYKES néven ismert vállalat bejelentette, hogy Foundever néven működik tovább. A globális társaság a hazai piacon is... Teljes cikk