Szerző: Molnár Marianna
Megjelent: 6 éve

A baby boomerek nem lesznek nyuggerek

Életutak, generációk, ünnepek címmel tartott szakmai konferenciát a HSZOSZ és az ICF. Ennek megfelelően a konferencia egyik workshopját az idősödésnek szentelték.

A “nyugger szemléletnek” szeretne véget vetni Mélykuti Ilona, újságíró, rádiós és tévés szerkesztő. Nagy Generáció nevű projektjében rádióműsor és hozzá kapcsolódó honlap segítségével próbálja megreformálni az 50-60 éves korosztályról, az öregedésről a társadalomban élő képet, ahol a nyugdíjas egy passzív, lenézett öregember, holott a most nyugdíjba menő korosztálynak nagyon nagy igénye van arra, hogy aktív és hasznos maradjon. Azzal, hogy valaki elér egy bizonyos korhatárt, még nem nullázódik le a negyven év munka során összegyűlt tudása és tapasztalata – hangsúlyozza az újságírónő. A helyzet jelenleg azonban az, hogy a nyugdíjazással a megbecsülés is elolvad.

Erősíteni az önbizalmat

A Nagy Generáció egyébként nem a nosztalgia terepe, hanem a háború után született baby boom generáció énképét, önbizalmát szeretné erősíteni. Számos ötven fölött járó embert mutat be, akiknek sikerült újra feltalálni magukat, miután elvesztették az állásukat. Olyan tabutémákat is beemel, mint hogy hogyan öregszik a testünk, vagy hogy hogyan öregszenek a férfiak. Beszél a párkapcsolatok alakulásáról és fogyatékkal élőkről is. Fontos téma az, hogy hogyan készüljön fel az ötvenes éveiben járó a következő évtizedre. Az egyik érdekes ötlet a külföldi önkéntesség.

Az oldalon egyébként 50 felettieknek szóló állásközvetítő piactér is működik. Mélykuti Ilona innen azt látja, hogy sok a túlképzett, diplomás, nyelvtudással rendelkező álláskereső. És jellemző az is, hogy ez a korosztály nem akar passzív nyugdíjas lenne, de az atipikus foglalkoztatásnak még nincs kultúrája, vagyis kevés az alkalmi, részidős vagy önkéntes munka.

A műsorhoz tartozik egy egyesület is, ők legutóbb például összeálltak a Babilon Nyelvstúdióval, akikkel a piaci árnál jóval olcsóbb szenior nyelvstúdiót hoztak létre az élethosszig tartó tanulás jegyében.

A workshop egy másik előadója Barnóczki Annamária coach a munkaerőpiacról való kivezetésről beszélt. Szerinte a nyugdíjba vonulásra készülni kell, és nem szabad zárásként felfogni, hanem egy új életszakaszt kell üdvözölni. A nyugdíjazás sokszor nem ilyen pozitív élmény: mindannyian ismerhetünk olyanokat, akik a nyugdíjas éveiket súlyos betegséggel vagy depresszióval kezdik, mert veszteségként élik meg, hogy többé nem kell bejárniuk a munkahelyükre. A szakember szerint át kell gondolnia a nyugdíjba készülőnek, hogy mi szerez neki örömet most, és mit szeretne elérni a következő öt évben - igen, a nyugdíjas évekre is célt kell kitűzni.

Önkéntesnek tanulnak a nyugdíjasok Zuglóban

Zuglóban nem bízták a véletlenre az aktív időskort. Egy komplett program működik, amelyben az idősebbeket beavatják a civil szféra működésébe. Baranyi Éva, a szenior önkéntes képzés egyik vezetője a konferencián elmondta: a képzés alapja a felelős polgár éthosza: légy alkotója a saját sorsodnak.

Az önkéntesség anyagi érdekekektől mentes, közösségi célú tevékenység, ami egyben örömforrás is, és ez esetben segít az értelmes élet meghosszabbításában - ami sokaknak hiányzik a nyugdíjazás után.

A zuglói képzésben az önkéntes munka törvényi hátterét is oktatják az önismereti-, a kommunikációs-HR-es blokk és a gyakorlati képzés mellett. Az itt tanult önkéntesek aktuális projektjükben szenior játszóházat hoznak éppen létre Zuglóban. Maga az ötlet és a megvalósítás is ennek a csoportnak a munkája. Az önkéntesek nyitottabbá válnak emberi kapcsolataikban, nő az önértékelésük és az önállóságuk - sorolja az előnyös változásokat Baranyi Éva. Ezek az idősek ugyanis korábban többnyire bizalmatlanok voltak a környezetükkel. Csökkentek az előítéleteik, egyre toleránsabbak, elfogadóbbak lettek. Javult a problémakezelési képességük és értékrendjükben kiemelt szerepet kapott az önkéntesség.

A HR-eseknek is üzent a szervező: a feladatuk, hogy felkészítsék a nyugdíj előtt állókat a nyugdíjba vonulásra. Propagálják, ismerjék el az önkéntességet mint társadalmi értéket.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kutyák a munkahelyen - hogyan hatnak az eredményességre?

Mik a kutyás munkahelyek, képzések, fejlesztések sikerkritériumai? Milyen pozitív vagy éppen negatív hatása lehet annak, ha kutyák vannak a... Teljes cikk

Rugalmas munkát szeretnének a munkába visszatérő szülők

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a kisgyermekes szülők (vissza)foglalkoztatásának témakörét járta körül. Teljes cikk

13 tipp teljesítményértékelő beszélgetésre

A megtartás és a motiválás szempontjából is nagy a tétje ennek a műfajnak. Aki jól csinálja, ott nő az elkötelezettség és javul a teljesítmény,... Teljes cikk