Megjelent: 7 hónapja

A lakhatási támogatás komoly kötőerő lehet a cég és a munkavállaló között

A járványügyi korlátozások tavaszi feloldásával számos cég állt készen arra, hogy újult lendülettel hódítsa meg a piacot, ám a koronavírus mellett a korábbi évekhez képest sokkal nagyobb mértékű munkaerőhiány is nehezíti a munkaadók helyzetét. Az alkalmazottakért folytatott küzdelemben a cégvezetőknek az okoz leginkább fejtörést, hogy miként tudnák megszerezni és meg is tartani a legtehetségesebb dolgozókat. Ebben a megváltozott piaci helyzetben egyre több munkáltató jön rá arra, hogy a lakhatási támogatás igencsak vonzó szempont a munkavállalók szemében.

Ahogy az a Profession.hu „HR-körkép 2021” című reprezentatív kutatásából nemrég kiderült, a vállalatok mintegy 29 százaléka fordított idén több pénzt a toborzásra, az álláshirdetések számában pedig nem kevesebb mint 70 százalékos növekedés történt tavalyhoz képest.  Ezekből az adatokból jól látszik, hogy mekkora mértékű harcot vívnak a munkáltatók azért, hogy a dolgozókat magukhoz csábítsák. Ráadásul a járványhelyzet ismételt súlyosbodása csak megnehezíti a megfelelő munkaerő felkutatását, illetve megtartását, a lakhatás támogatása azonban hatékony megoldás lehet erre a problémára.

Általában mindenki költ a lakhatására, ezért legtöbbször értékes egy ilyen ajánlat a munkavállaló számára. Bár lehet, hogy nem a legolcsóbb módszer, mindenképp a legértékesebbek egyike. A lakhatási támogatásnak is több formája van, így bármely vállalat megtalálhatja a számára legideálisabb konstrukciót” – hívta fel a figyelmet Fata László juttatási szakértő.

A szakértő azt is elárulta, hogy lakhatási támogatást illetően a vállalatok három pénzügyileg kedvező megoldást választanak legszívesebben: a munkásszálláson történő elhelyezést, az önsegélyező pénztáron keresztül adott hitel törlesztés támogatást, valamint a 10 millió forintot meg nem haladó összegű lakáscélú kamatmentes hitelfolyósítást.

A folyósítás évét megelőző négy évben lakáscélú hitelként folyósított összegekkel együtt 10 millió forintot meg nem haladó összegű, ugyanazon magánszemélynek nyújtott hitel kamatmentes, ha azt a munkáltató a munkavállalójának hitelintézet vagy a Magyar Államkincstár útján, saját lakás építéséhez, építtetéséhez, vásárlásához, bővítéséhez, korszerűsítéséhez, akadálymentesítéséhez, vagy bármely említett célra hitelintézettől vagy korábbi munkáltatótól felvett hitel visszafizetéséhez, törlesztéséhez nyújtotta.

Ez a fajta támogatás hatalmas kötőerőt jelenthet a vállalat és az alkalmazott között. Azt leszámítva, hogy a munkavállalónak természetesen törlesztenie kell az összeget, azért nehéz átcsábítani egy olyan dolgozót, akit rendkívül kedvezményes feltételek mellett jutatott lakáshoz az adott cég. Ez egy értékes befektetés lehet a közös jövőbe.” – hangsúlyozta a hitelfolyósítás módszerének előnyeit Fata László.

Ön hogyan látja, mennyiben segíti a munkavállalók elköteleződését a lakhatás támogatása? Töltse ki kérdőívünket, és segítsen feltérképezni a magyar munkáltatók véleményét a témában. A kérdéssort itt érheti el: https://forms.gle/RhwgiUS5eVbs6CtA8 

A munkásszálláson történő elhelyezés adómentes, így nem csoda, hogy vonzó lehet a munkáltató számára. Az erre vonatkozó rendelkezések szerint a munkásszállás a munkáltató tulajdonát képező vagy általa bérelt olyan szálláshely, amelyben egy lakóhelyiséggel rendelkező önálló ingatlan esetében a lakóhelyiségben egynél több, több lakóhelyiséggel rendelkező önálló ingatlan esetében pedig lakóhelyiségenként legalább egy, a kifizetővel munkaviszonyban lévő olyan magánszemély lakik, aki nem rendelkezik a lakás haszonélvezeti joggal nem terhelt 50 százalékot meghaladó mértékű tulajdonjogával, illetve haszonélvezeti joggal azon a településen, ahol a munkahelye van.

Munkásszállásnak hívjuk, de hívhatnánk lakhatási támogatásnak is. Kicsit megtévesztő a neve, hiszen a jogszabályi értelmezés szerint például az egy munkahelyen dolgozó házaspárokat is el lehet szállásolni egy kétszobás lakóingatlanban.” – tette hozzá Fata László.

A lakhatási támogatás elkötelező erejét az is mutatja, hogy egyre több cég választja ezt a megoldást a munkavállalói igények kiszolgálására. A prémium minőségű apartmanokat kínáló Flatco tapasztalatai is ezt a tendenciát erősítik meg, hiszen számos vállalat és szervezet bérel náluk lakást a munkavállalóik elszállásolásának céljából. A Honvédelmi Minisztérium 2021 márciusa óta áll szerződésben a Flatco-val, melynek keretében a honvédség személyi állománya kedvezményes áron bérelhet ingatlant a cégtől.

A Honvédelmi Minisztérium humánstratégiájának alappillére a lakhatás támogatása, hiszen ösztönző elem a szolgálatvállaláshoz, és hozzájárul a honvédelmi állomány komfortérzetéhez. Azért választottuk ezen területen a Flatco Real Estate Kft.-t partnerünkül, mert arra törekszünk, hogy minőségi szolgáltatást nyújtsunk az alkalmazottainknak” – nyilatkozta Gáspár Miklós őrnagy, a Honvédelmi Minisztérium Humánpolitikai Főosztályának főtisztje.

Nyitókép: Pixabay

  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2022.07.25Üzleti metaverzum: Vezetéstechnikai szimuláció a Training360-tól A 3 napos Business Game lényege, hogy csapatmunkában kell egy több helyszínen hajókat gyártó vállalatot irányítani. Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook