Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

A munkaügyi tárca támogatná a foglalkoztatási paktumokat

A munkaügyi tárca keresi a lehetőséget a helyi foglalkoztatási együttműködések, más elnevezéssel foglalkoztatási paktumok fenntartásának támogatására - közölte Székely Judit, a Szociális és Munkaügyi minisztérium szakállamtitkára egy keddi budapesti szakmai konferencián.

images

A paktumokat a helyi munkaügyi kirendeltségek, önkormányzatok, iskolák, cégek, civilek együttműködésén alapuló intézményeket európai uniós segítséggel szervezték meg, de fenntartásukhoz már nem lehet közösségi támogatást elnyerni.

A Munkaerőpiaci Alap Irányító Testülete (MAT) hamarosan foglalkozik a kérdéssel, s döntése alapján a napi kiadásokhoz is támogatást nyerhetnek el a paktumok. Ehhez feltételeket, minőségi követelményeket írhat elő a MAT. Szükség lenne arra is, hogy a foglalkoztatási törvény is nevesítse a helyi kezdeményezések a Munkaerőpiaci Alapból történő támogathatóságát - jegyezte meg a szakállamtitkár.

A kétnapos nemzetközi konferencia a fenntartható szociális gazdaság európai gyakorlatával foglalkozik. A szociális gazdaság olyan módon kínál foglalkoztatási, kereseti lehetőséget helyben a hátrányos helyzetű csoportoknak, vagy olyan településeken, ahol nincs más munka, hogy a gazdálkodásnak, valamilyen termék előállításának, szolgáltatás nyújtásának ez az elsődleges célja, nem pedig a nyereségszerzés.

A szakállamtitkár szerint sok múlik azon, hogy a helyi kezdeményezésekbe milyen módon sikerül bevonni, a terület vállalkozásait, mennyire válnak partnerré.

  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter