Megjelent: 1 éve

Az idő a te oldaladon áll? Spórolj időt és pénzt online munkaidő-nyilvántartó rendszerek használatával!

Az alkalmazottak munkaidejének nyomon követése a bérszámfejtés alapja. Sok vállalkozásnak azonban problémát jelent a munkaidő nyilvántartása és megfelelő kezelése. Évente akár több millió forintba is kerülhetnek a széles körben alkalmazott, old-school munkaidő-nyilvántartó folyamatok által okozott hibák.

nyilavnatarto

Az a helyzet, hogy egy hagyományos munkaidő-nyilvántartó rendszer már rendkívül elmaradottnak számít a mai összetett üzleti világban. A HR-szakemberek számára ráadásul abszolút rémálom a jelenléti adatok manuális feldolgozása, és rendszeresen szembesülnek az alábbi problémákkal:

  • A folyamat időigényes.
  • Az emberi hibák kockázata magas.
  • Erkölcsi kiskapukkal rendelkezik.
  • Az adatfeldolgozás és -bevitel kimerítő.
  • A hagyományos munkaidő-nyilvántartási megoldások nem integrálhatók jól más platformokkal.

A munkaidő-nyilvántartástól persze nem tudunk megszabadulni, ezért muszáj olyan megoldást találnunk, amellyel kiküszöböljük a téves számításokat és a hosszadalmas feldolgozást.

Létezik erre bevált módszer?

Noha nincs egyetlen olyan eszköz, amely az összes HR-est szerte a világon kiszolgálja, azonban a munkafolyamat-automatizálási piac kiváló megoldásokat kínál a problémára: ezek az önkiszolgáló online munkaidő-nyilvántartó rendszerek.

nyilavnatarto

 

Mi tud egy online munkaidő-nyilvántartó rendszer?

Számos problémát kiküszöböl, csökkenti a hibalehetőségeket, bezárja a kiskapukat és ezáltal növeli a csapat produktivitását is. Például azonnal elküldi a munkaidő-nyilvántartási kérelmeket a vezetőknek, amelyeket egy gombnyomással jóvá tudnak hagyni vagy el tudnak utasítani. A rendszer nyomon követi a ledolgozott órák számát, a túlórákat, a szabadságot és minden adatot továbbít a vezetőkhöz, a HR-hez és a bérszámfejtéshez.

Hogyan válasszunk rendszert? Érdemes figyelembe venni az alábbi listát, és észben tartani, hogy ez most nem a kompromisszumok helye:

#1 Integráció – A jelenlét nyomonkövetése önmagában nem értelmezhető, mindig a HR tágabb aspektusaihoz kapcsolódik. Olyan megoldást érdemes választani, amely integrálható az alkalmazott bérszámfejtési platformmal és a többi HR szoftverrel is.

#2 Felhő – A felhőalapú rendszer a felhasználók számára bármikor és bárhonnan elérhető. Ez különösen nagy előnyt jelent, ha a csapat egy része távoli helyekről dolgozik.

#3 Felhasználóbarát – A technológiai hozzáértés sajnos igen ritka, ezért olyan szoftvert érdemes használni, ami mindenki számára kényelmes, és nem kell miatta állandóan az informatikusokat zavarni.

A munkaidő-nyilvántartás problémái a BaBér által fejlesztett e-Jelenléttel könnyedén megoldhatóak. Az e-Jelenlét a világ bármely részéről elérhető, így idő és energia takarítható meg azzal, hogy nem kell külön gondoskodni a jelenléti ívek összegyűjtéséről és azok adatainak rögzítéséről. A dolgozók egy közös felületen, de egyedi azonosítóval lépnek be az online munkaidő-nyilvántartó rendszerbe, ahol maguk rögzíthetik jelenlétüket és szabadságigényüket, amelyet aztán a hozzárendelt vezető bírál el.

Az e-Jelenlét lehetőséget ad arra is, hogy az adatok pillanatok alatt bekerüljenek a bérprogramba, így rengeteg hibalehetőség küszöbölhető ki a duplikált adatrögzítés kiváltásával is. Az adatátvitel ráadásul nem csak egyoldalúan működik: a dolgozók adatai, a cég szótárbeállításai exportálhatók a munkaidő-nyilvántartó rendszerbe, míg a napi időadatok feloszthatók feladatokra, és így az órára eső bérek is megosztva kerülnek át a főkönyvi rendszerbe.

Próbálja ki az e-Jelenlétet, és kövesse nyomon alkalmazottai munkaidejét idő- és anyagi veszteség nélkül!

 

  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
  • 2023.09.01I Land gamifikált készségfejlesztés Gamifikált készségfejlesztő e-learning programunk játszva tanít: 30 napon keresztül, napi 20-30 percben egy izgalmas virtuális küldetésen vezetjük végig a résztvevőket. Részletek Jegyek
  • 2023.10.10MŰEGYETEMI ÁLLÁSBÖRZE 150+ KIÁLLÍTÓ, TÖBB SZÁZ ÁLLÁS ÉS SZAKMAI GYAKORLAT VÁR! Kiállítóink hallgatókat, frissdiplomásokat és tapasztalt munkavállalókat is várnak állásajánlataikkal. Részletek Jegyek
További cikkek
Felnőtt álmok már diákként is

A diákmunka régebben az iskolaidőn kívüli kereseti tevékenységet jelentette, legalábbis többségében. A tanulók leginkább a nyári szünetekben... Teljes cikk

Ma már szinte bármely szektorban dolgozhatnak a diákok

Továbbra is töretlen a diákmunka iránti érdeklődés, sőt, idén jóval korábban elindultak az előjelentkezések a nyári szezonra, mint tavaly –... Teljes cikk

Targoncásokat a Fülöp-szigetekről! Így megy a toborzás

Fél éve kezdte el targoncások toborzását a Fülöp-szigetekről és Kirgizisztánból a Man at Work minősített munkaerő-kölcsönző. Baradits Bulcsú... Teljes cikk