Megjelent: 5 hónapja

Az idő a te oldaladon áll? Spórolj időt és pénzt online munkaidő-nyilvántartó rendszerek használatával!

Az alkalmazottak munkaidejének nyomon követése a bérszámfejtés alapja. Sok vállalkozásnak azonban problémát jelent a munkaidő nyilvántartása és megfelelő kezelése. Évente akár több millió forintba is kerülhetnek a széles körben alkalmazott, old-school munkaidő-nyilvántartó folyamatok által okozott hibák.

nyilavnatarto

Az a helyzet, hogy egy hagyományos munkaidő-nyilvántartó rendszer már rendkívül elmaradottnak számít a mai összetett üzleti világban. A HR-szakemberek számára ráadásul abszolút rémálom a jelenléti adatok manuális feldolgozása, és rendszeresen szembesülnek az alábbi problémákkal:

  • A folyamat időigényes.
  • Az emberi hibák kockázata magas.
  • Erkölcsi kiskapukkal rendelkezik.
  • Az adatfeldolgozás és -bevitel kimerítő.
  • A hagyományos munkaidő-nyilvántartási megoldások nem integrálhatók jól más platformokkal.

A munkaidő-nyilvántartástól persze nem tudunk megszabadulni, ezért muszáj olyan megoldást találnunk, amellyel kiküszöböljük a téves számításokat és a hosszadalmas feldolgozást.

Létezik erre bevált módszer?

Noha nincs egyetlen olyan eszköz, amely az összes HR-est szerte a világon kiszolgálja, azonban a munkafolyamat-automatizálási piac kiváló megoldásokat kínál a problémára: ezek az önkiszolgáló online munkaidő-nyilvántartó rendszerek.

nyilavnatarto

 

Mi tud egy online munkaidő-nyilvántartó rendszer?

Számos problémát kiküszöböl, csökkenti a hibalehetőségeket, bezárja a kiskapukat és ezáltal növeli a csapat produktivitását is. Például azonnal elküldi a munkaidő-nyilvántartási kérelmeket a vezetőknek, amelyeket egy gombnyomással jóvá tudnak hagyni vagy el tudnak utasítani. A rendszer nyomon követi a ledolgozott órák számát, a túlórákat, a szabadságot és minden adatot továbbít a vezetőkhöz, a HR-hez és a bérszámfejtéshez.

Hogyan válasszunk rendszert? Érdemes figyelembe venni az alábbi listát, és észben tartani, hogy ez most nem a kompromisszumok helye:

#1 Integráció – A jelenlét nyomonkövetése önmagában nem értelmezhető, mindig a HR tágabb aspektusaihoz kapcsolódik. Olyan megoldást érdemes választani, amely integrálható az alkalmazott bérszámfejtési platformmal és a többi HR szoftverrel is.

#2 Felhő – A felhőalapú rendszer a felhasználók számára bármikor és bárhonnan elérhető. Ez különösen nagy előnyt jelent, ha a csapat egy része távoli helyekről dolgozik.

#3 Felhasználóbarát – A technológiai hozzáértés sajnos igen ritka, ezért olyan szoftvert érdemes használni, ami mindenki számára kényelmes, és nem kell miatta állandóan az informatikusokat zavarni.

A munkaidő-nyilvántartás problémái a BaBér által fejlesztett e-Jelenléttel könnyedén megoldhatóak. Az e-Jelenlét a világ bármely részéről elérhető, így idő és energia takarítható meg azzal, hogy nem kell külön gondoskodni a jelenléti ívek összegyűjtéséről és azok adatainak rögzítéséről. A dolgozók egy közös felületen, de egyedi azonosítóval lépnek be az online munkaidő-nyilvántartó rendszerbe, ahol maguk rögzíthetik jelenlétüket és szabadságigényüket, amelyet aztán a hozzárendelt vezető bírál el.

Az e-Jelenlét lehetőséget ad arra is, hogy az adatok pillanatok alatt bekerüljenek a bérprogramba, így rengeteg hibalehetőség küszöbölhető ki a duplikált adatrögzítés kiváltásával is. Az adatátvitel ráadásul nem csak egyoldalúan működik: a dolgozók adatai, a cég szótárbeállításai exportálhatók a munkaidő-nyilvántartó rendszerbe, míg a napi időadatok feloszthatók feladatokra, és így az órára eső bérek is megosztva kerülnek át a főkönyvi rendszerbe.

Próbálja ki az e-Jelenlétet, és kövesse nyomon alkalmazottai munkaidejét idő- és anyagi veszteség nélkül!

 

  • 2022.07.25Üzleti metaverzum: Vezetéstechnikai szimuláció a Training360-tól A 3 napos Business Game lényege, hogy csapatmunkában kell egy több helyszínen hajókat gyártó vállalatot irányítani. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Diákmunkán túl, rugalmas lehetőségek a nyári szünet után

Még csak alig néhány hete kezdődött meg a diákmunka szezonja, de a cégek a munkaerő szervezés tekintetében nem dőlhetnek hátra, mert nyár végén... Teljes cikk

Magas bérigény, bérfeszültség, fluktuáció: van kiút a spirálból?

A meredeken emelkedő bérigények, a fizetésemelési elvárások és a magas munkahely-váltási kedv nagy kihívás elé állítja még a profi HR-eseket... Teljes cikk

Üzleti metaverzum

Vezetéstechnikai szimuláció a Training360-tól Teljes cikk

Facebook