kapubanner for mobile
Megjelent: 2 éve

Az idő a te oldaladon áll? Spórolj időt és pénzt online munkaidő-nyilvántartó rendszerek használatával!

Az alkalmazottak munkaidejének nyomon követése a bérszámfejtés alapja. Sok vállalkozásnak azonban problémát jelent a munkaidő nyilvántartása és megfelelő kezelése. Évente akár több millió forintba is kerülhetnek a széles körben alkalmazott, old-school munkaidő-nyilvántartó folyamatok által okozott hibák.

nyilavnatarto

Az a helyzet, hogy egy hagyományos munkaidő-nyilvántartó rendszer már rendkívül elmaradottnak számít a mai összetett üzleti világban. A HR-szakemberek számára ráadásul abszolút rémálom a jelenléti adatok manuális feldolgozása, és rendszeresen szembesülnek az alábbi problémákkal:

  • A folyamat időigényes.
  • Az emberi hibák kockázata magas.
  • Erkölcsi kiskapukkal rendelkezik.
  • Az adatfeldolgozás és -bevitel kimerítő.
  • A hagyományos munkaidő-nyilvántartási megoldások nem integrálhatók jól más platformokkal.

A munkaidő-nyilvántartástól persze nem tudunk megszabadulni, ezért muszáj olyan megoldást találnunk, amellyel kiküszöböljük a téves számításokat és a hosszadalmas feldolgozást.

Létezik erre bevált módszer?

Noha nincs egyetlen olyan eszköz, amely az összes HR-est szerte a világon kiszolgálja, azonban a munkafolyamat-automatizálási piac kiváló megoldásokat kínál a problémára: ezek az önkiszolgáló online munkaidő-nyilvántartó rendszerek.

nyilavnatarto

 

Mi tud egy online munkaidő-nyilvántartó rendszer?

Számos problémát kiküszöböl, csökkenti a hibalehetőségeket, bezárja a kiskapukat és ezáltal növeli a csapat produktivitását is. Például azonnal elküldi a munkaidő-nyilvántartási kérelmeket a vezetőknek, amelyeket egy gombnyomással jóvá tudnak hagyni vagy el tudnak utasítani. A rendszer nyomon követi a ledolgozott órák számát, a túlórákat, a szabadságot és minden adatot továbbít a vezetőkhöz, a HR-hez és a bérszámfejtéshez.

Hogyan válasszunk rendszert? Érdemes figyelembe venni az alábbi listát, és észben tartani, hogy ez most nem a kompromisszumok helye:

#1 Integráció – A jelenlét nyomonkövetése önmagában nem értelmezhető, mindig a HR tágabb aspektusaihoz kapcsolódik. Olyan megoldást érdemes választani, amely integrálható az alkalmazott bérszámfejtési platformmal és a többi HR szoftverrel is.

#2 Felhő – A felhőalapú rendszer a felhasználók számára bármikor és bárhonnan elérhető. Ez különösen nagy előnyt jelent, ha a csapat egy része távoli helyekről dolgozik.

#3 Felhasználóbarát – A technológiai hozzáértés sajnos igen ritka, ezért olyan szoftvert érdemes használni, ami mindenki számára kényelmes, és nem kell miatta állandóan az informatikusokat zavarni.

A munkaidő-nyilvántartás problémái a BaBér által fejlesztett e-Jelenléttel könnyedén megoldhatóak. Az e-Jelenlét a világ bármely részéről elérhető, így idő és energia takarítható meg azzal, hogy nem kell külön gondoskodni a jelenléti ívek összegyűjtéséről és azok adatainak rögzítéséről. A dolgozók egy közös felületen, de egyedi azonosítóval lépnek be az online munkaidő-nyilvántartó rendszerbe, ahol maguk rögzíthetik jelenlétüket és szabadságigényüket, amelyet aztán a hozzárendelt vezető bírál el.

Az e-Jelenlét lehetőséget ad arra is, hogy az adatok pillanatok alatt bekerüljenek a bérprogramba, így rengeteg hibalehetőség küszöbölhető ki a duplikált adatrögzítés kiváltásával is. Az adatátvitel ráadásul nem csak egyoldalúan működik: a dolgozók adatai, a cég szótárbeállításai exportálhatók a munkaidő-nyilvántartó rendszerbe, míg a napi időadatok feloszthatók feladatokra, és így az órára eső bérek is megosztva kerülnek át a főkönyvi rendszerbe.

Próbálja ki az e-Jelenlétet, és kövesse nyomon alkalmazottai munkaidejét idő- és anyagi veszteség nélkül!

 

  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.14Mesterséges intelligencia használata a marketing munkában Képzésünk célja, hogy bemutassuk 2024-ben mi mindenre képes a mesterséges intelligencia, használata mennyire meg tudja könnyíteni a marketing szakemberek - vagy erre a pályára készülők - munkáját. A képzés során a résztvevő megtanulja, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában. Ezen túl megtanulja, hogy a különböző AI eszközöket milyen stratégiai kombinációban érdemes használni a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Próbavásárlás: innovatív megoldás, amire sokan nem gondolnak, pedig lépéselőnyhöz juttathat

Próbavásárlással ma már nemcsak a kereskedelmi szolgáltatásokat lehet vizsgálni, hanem sok más szektort, így a HR területén is innovatív... Teljes cikk

Úton a felsővezetői lét felé - hogyan segíthet egy mentor a cél elérésben?

Bartha Edit és Verebélyi Péter évekig kollégák voltak egy multinacionális vállalatnál. Edit Péter tanácsára jelentkezett a Corvinus Executive... Teljes cikk