Megjelent: 8 hónapja

Bérszámfejtés kiszervezéshez 5 pontos checklist

Átalakulóban vannak a prioritások a cégek életében, ami természetes folyamat, amikor egyre gazdaságosabb működésre törekszenek. A hatékonyság növelése érdekében a kiszervezés szerepe egyre nő.

microsoft

Azt azonban, hogy miként, mikor, kinek és milyen biztonsági tényezők figyelembevételével érdemes kiszervezni, már a tervezés elején számba kell venni. Ezeket a szempontokat az alábbiakban a HR-Face Kft. szakmai javaslata alapján öt blokkban gyűjtöttük össze. A felvetések mellett válaszként a lehetséges optimális irányt is megírjuk.    

 A döntést segítő szempontok összeállításában Zanáné Nemes Ágnes van segítségünkre. Ő több, mint 30 éves szakmai tapasztalattal vette át a HR-Face Kft. ügyvezetését, azét a bérszámfejtő cégét, amely ma 22 ezer főt meghaladó munkavállaló bérét számfejti a Pannon-Work cégcsoport tagjaként.

Amit javasolt megvizsgálni:

Mennyire jellemző az Ön cégére?

1. „Gyakran előfordulnak hibák a bérszámfejtésemben” – hangzik el gyakran a partner részéről.

Ha igen, mi lehet a megoldás, és mi lehet elvárható eredmény?

Az alacsony hibahatár megközelítése a cél. Külsős szolgáltató cég megbízása esetén kérhetjük az alacsony hibahatárt, amely folyamatok kidolgozásával és több ellenőrző pont beiktatásával lehetséges.

2. Fontos, hogy szükséges adatok, listák rendelkezésre álljanak

Javaslat, amit célszerű kérni az outsourcing cégtől ezzel kapcsolatban: Nagyon fontos, hogy milyen bérügyviteli programot használnak, ezt egyeztessük. Legyen lehetőség a személyi adatok széleskörű rögzítésére, amelyek a HR munkáját megkönnyítik és a párhuzamos adminisztrációt megszüntetik. Gondolok itt akár munkaszámra, üzemorvosi adatok rögzítésére stb.

Mikor éri meg a bérszámfejtés kiszervezése?

3. A gyors, gyakori létszámváltozás indokolttá teheti a kiszervezést  

Nézzük milyen jellegű segítséget várhat el ilyen esetben a bérszámfejtő cégtől?

Bérelszámolás és TB kifizetőhelyi feladatok teljes körű ellátását, hóvégi, hóközi elszámolást, hóközi munkavállalókkal kapcsolatos feladatok elvégzését, teljeskörű adatszolgáltatást kapcsolattartást a hatóságok felé.

Ami a létszámváltozásnál különösen sok plusz teher a kiléptetéshez és beléptetéshez fűződő feladatok. Vizsgálja meg mennyire fontos az Ön cégében, hogy kollégáit ez alól mentesítse.

Mit érhet el a bérszámfejtés /HR ügyvitel kiszervezésével?

4. A kiszervezés fő célja tehermentesítés, költséghatékonyság

Egy outsourcing céggel való együttműködés során ne maradjon bizonytalanságban! Kérheti, hogy a már bevezetett szolgáltatás után cégükhöz személyesen ellátogasson a megbízott partner, hogy feltérképezze hol lehetnek a szolgáltatásunkban javítandó lehetőségek.

Igényelheti napi, heti és havi rendszerességgel előre egyeztetett formátumban kimutatások készítését.

Annak érdekében, hogy a tehermentesítés minél szélesebb körben meg tudjon valósulni, célravezető, hogy a HR készen kapja a szükséges kimutatásokat és listákat, amivel jelentős időt takaríthat meg.

Tanácsos megvizsgálni, hogy a bérszámfejtő cég milyen rendelkezésre állást tud biztosítani.

5. A bérszámfejtés jogi és anyagi következményei jelentős terhet jelentenek a vezetésnek.

Miként tudja ezt a terhet levenni a válláról a bérszámfejtő cég?

A megállapodásban kívánatos kitérni a garancia kérdésére, melyben rögzítik a szakmai anyagi felelősségvállalás kereteit.

Észszerű az adatok mentésének a mikéntjéről is egyeztetni.

Ha mindezeket megvizsgálta és további kérdése van, vagy döntött a kiszervezés felől, keressen bennünket, felelőséggel adnak javaslatot, megoldást a Bisnode AAA (tripla A)  minősítéssel rendelkező HR-Face Kft. szakértői.

 

  • 2022.05.26Connect Konferencia Egy szakmai fórum azoknak, akik a vállalaton belül a belső kommunikáció és kultúra fejlesztésért felelnek. Tartalom, csatorna, kultúra és engagement témában mutatja be jó gyakorlataikat és tapasztalatait 45 HR, kommunikációs és marketing vezető. Részletek Jegyek
  • 2022.05.27Lean Fórum – Digitális Transzformáció Konferencia A program kialakítás alatt. A képzésre jelentkezés a jegyek menüpont alatt, vagy a következő telefonszámon: 06-1-201-1237 Részletek Jegyek
  • 2022.05.30AmCham HR Dream Day – motiváció és megtartás Találkozzunk a Kopaszin, ahol a Gallup londoni partnere beszél a nemzetközi HR trendekről, a legelismertebb hazai szakértőkkel együtt gondolkodunk motivációról, megtartásról, produktivitásról és adatvezérelt HR megoldásokról. Részletek Jegyek
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter