kapubanner for mobile
Megjelent: 12 hónapja

Így lehet zöldebb a bérszámfejtés

Akárcsak a könyvelés, a bérszámfejtés is egy rendkívül fontos feladat egy cég életében, ahol alkalmazottak is vannak. Elvégre minden hónapban határidőre meg szeretnék kapni a szerződésben szereplő munkadíjukat. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha ezek az összegek számfejtésre kerülnek az előírásoknak megfelelő módon.

Így lehet „zöldebb” a bérszámfejtés

A precíz, minden elvárásnak megfelelő bérszámfejtés Budapest cégeinek is elérhető. Csak azt kell átgondolni, hogy melyik konstrukció a legideálisabb megoldás, a házon belüli vagy a házon kívüli verzió. Az első esetben saját bérszámfejtőt alkalmazunk, a másodikban pedig a feladatot egy külsős cégre bízzuk. Bárhogy is legyen, vannak olyan praktikák, amikkel környezetbarátabbá tehetjük a dolgot.

Papírnyomtatás helyett digitális dokumentumok 

Amikor sor kerül a bérszámfejtésre, akkor utána minden dolgozó kap egy hivatalos dokumentumot, ami fontos adatokat tartalmaz. Többek között például azt, hogy abban a hónapban hány órát dolgoztak, hány napot voltak szabadságon, mennyi táppénzt és fizetést kaptak. Ez rengeteg papírt jelent, különösen akkor, ha nem egy kisebb cégről van szó, ahol legfeljebb 20-30 ember dolgozik, hanem nagy multicégekről. Ott akár több száz is lehet a munkavállalók száma. Sok helyen, ahol odafigyelnek a környezetvédelemre, ezeket a papírokat nem nyomtatják ki, hanem digitális formában küldik át az alkalmazottaknak.

Környezetkímélő közlekedés 

Sokszor a bérszámfejtés Budapesten és más városban is házon kívül történik, azaz a cégek egy külsős irodára bízzák a feladatot. Ilyenkor szükség lehet a különböző dokumentumok, igazolások és egyéb hivatalos iratok bemutatására. Szerencsére már ehhez sem feltétlenül kell mindent kinyomtatni, hiszen emailben is át lehet küldeni egymásnak.  

Előfordulhat, hogy valamilyen oknál fogva mégis nyomtatott formában van szükség a papírokra. Ha a bérszámfejtő iroda megközelíthető távolságban van, akkor autó helyett, mehetünk biciklivel vagy akár rollerrel is. És persze a gyaloglás is egy környezetkímélő megoldás, amivel a napi mozgást is letudhatjuk. 

 

  • 2023.12.31Készüljön fel a külföldön való jelenlétre a Global Mobility modullal! A külföldi üzleti jelenlét komoly versenyelőnyt kínál, ám egyúttal számos jogi kérdést is felvet. Ha a szervezet nincs tisztában a hatályos jogi háttérrel (pl. nemzetközi közjog, közösségi jog, társasági jog, munkajog, adójog, társadalombiztosítási jog, idegenrendészeti jog), akkor számos probléma, kockázati tényező merülhet fel. Az alap szintű modul tartalmazza a szükséges jogi szabályokat, folyamatábrákat (pl. Közvetlen befektetési lehetőségek, Tartózkodási, letelepedési és munkavállalási közjogi szabályok, Munkajogi szabályok, Adózási szabályok). A plusz szint egy online kurzussal egészül ki.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek