Szerző: HR Portal
Megjelent: 3 hónapja

Bizonytalanság és kettősség: így látják a képzési szakemberek 2023-at

A HR fókuszában 2023-ban a munkavállalói elkötelezettség fejlesztése, és ennek kapcsán a fluktuáció csökkentése áll. Ennek ellenére számos bizonytalanság és ellentmondások jellemzik a piacot, derül ki a DEVELOR “HR és L&D fókuszok 2023” címmel publikált kutatásának eredményeiből. A képzési büdzsében nagy lesz a szórás: 15 000 és 600 000 Ft/fő/év között alakulhat a költségvetés, emelte ki a felmérésből Szabó Csaba vezérigazgató.

A felmérés célja volt kideríteni, hogy a rendkívül bizonytalan 2023-as évben a humán erőforrás és képzési szakértők hogy látják a magyarországi munkaerőpiacot és hogy milyen HR és képzés-fejlesztési projekteket terveznek idén.

Miként vélekednek a HR-esek a jelenlegi munkaerőpiactól és a kilátásokról? 

Az első kérdésre adott szabadszavas válaszok között a „bizonytalan” szó fordult elő a leggyakrabban. A további reakciókból pedig az derült ki, hogy szinte minden tekintetben a kettősség jellemzi a válaszadók cégeit és ezévi kilátásait. A válaszadók egy része arra számít, hogy a recesszió hatására leépítések és több álláskereső lesz a piacon, ami megkönnyíti a munkaerőfelvételt, de hasonló arányban jelentek meg azok a vélemények, miszerint továbbra is munkaerőhiány jellemzi majd az évet. 

A szakemberek úgy vélik, hogy folytatódik a munkaerő külföldre vándorlása, ugyanakkor továbbra is jellemző lesz főként kékgalléros munkakörökben a távoli harmadik országokból való toborzás. A munkaerőpiacon a meglátások szerint továbbra is jelen lesz a nyomás a béremelésre, ugyanakkor a cégek egy jó részénél már nem látszik forrás, tartalék ezen igény kielégítésére. A munkavállalók a magasabb bér reményében szívesen váltanak munkát, ugyanakkor erősödik a biztonságra törekvés is. A vélemények arról szólnak, hogy a jól teljesítő munkáltatóknál csökken a fluktuáció, míg a rugalmatlan, „darálós” helyeken továbbra is magas lesz. 

A bizonytalanságon kívül mi a kulcs üzenete a kutatásnak? 

A bizonytalanság mellett a kettősség jelent meg a gazdasági kilátásokra és a foglalkoztatásra vonatkozó kérdések terén. A bizonytalanság hatása, hogy ebben az évben a HR-esek egy része kivárt, a pénzügyi tervek véglegesítésével megvárták az év végi adatokat. Szintén a bizonytalanságot jelzi, hogy válaszadók 14%-a a cégének profitabilitásával kapcsolatos kérdésre nem tudott választ adni. Polarizáltságra utal továbbá, hogy a válaszadók 52%-a nyereségesség növekedésére számít idén, 25% szinten maradást vár, míg 23% a vállalati nyereség csökkenésével tervez. 

Foglalkoztatás tekintetében a cégek 8%-a tervez csökkenést, 40% változatlan létszámmal kalkulál, míg 52% növekedést tervez.

cégek, létszámtervek, kutatás

A fluktuáció változására vonatkozóan is sokszínű válaszokat kaptunk: 25% csökkenő fluktuációt vár, változatlanságot feltételez a szakértők 40%-a, míg 35% növekvő fluktuációt prognosztizál.

Mi a szakértők meglátása a home office-ról és a hibrid munkavégzésről?  

Az is kiderült a válaszokból, hogy a szellemi állományban, a fehérgalléros munkakörökben továbbra is jellemző lesz a hibrid munkavégzés és a szakértők arra számítanak, hogy 2022-höz viszonyítva nőni fog a home office munkavégzés aránya.

Mivel terveznek foglalkozni a HR-esek ebben az évben? 

A 2023-as HR fókuszok között toronymagasan vezet a munkatársi elkötelezettség fejlesztésével kapcsolatos tervek (78% említette). Ehhez kapcsolódó fókuszterület a fluktuáció csökkentés (45% említés). Kiemelkedik még az együttműködés fejlesztése, a toborzás és a vezetőfejlesztés.

HR fókusz, elkötelezettség

Mennyire lesz pénze a cégeknek a munkatársak fejlesztésére idén?

Úgy tűnik, hogy a bizonytalanság ellenére fontos marad a képzés és fejlesztés. A cégek 32%-ban növelni tervezik az erre fordítandó költségkeretet, de lesznek olyan cégek is, ahol erre a területre idén egyáltalán nem költenek.

képzés-fejlesztés, költségkeret, kutatás

Ahol pedig lesz képzési büdzsé, ott nagy a szórás a 15.000 Ft / fő és a 600.000 Ft/fő éves képzési keret között.

 

  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
  • 2023.09.01I Land gamifikált készségfejlesztés Gamifikált készségfejlesztő e-learning programunk játszva tanít: 30 napon keresztül, napi 20-30 percben egy izgalmas virtuális küldetésen vezetjük végig a résztvevőket. Részletek Jegyek
  • 2023.10.10MŰEGYETEMI ÁLLÁSBÖRZE 150+ KIÁLLÍTÓ, TÖBB SZÁZ ÁLLÁS ÉS SZAKMAI GYAKORLAT VÁR! Kiállítóink hallgatókat, frissdiplomásokat és tapasztalt munkavállalókat is várnak állásajánlataikkal. Részletek Jegyek
További cikkek
Diplomások aránya az EU-ban: Magyarország a fasorban sincs

Magyarország a sereghajtók közé tartozik az EU-ban a felsőfokú végzettséggel rendelkezők arányát tekintve is. Lemaradásunk ráadásul 2013 óta nőttön nő. Teljes cikk

Így vadásznak a repülőgép-szerelő és műszerész diákokra

Több mint 20 év után ismét valós repülőtéri és hangár környezetben tett szakmai vizsgát középiskolai képzésben végzős 16... Teljes cikk

Új partnerrel robog tovább a SEEDS ösztöndíjprogram

A Huawei által életre hívott SEEDS ösztöndíjprogram új felsőoktatási partnere a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. Teljes cikk