Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 1 éve

Ennyit keres egy pályakezdő börtönőr

Munkaerőhiánnyal küzdenek a büntetés-végrehajtási intézetek: hiány van ápolóból, körletfelügyelőből és pártfogóból is - írja a Pénzcentrum.

images

images

Számos hirdetésben keresnek az ország különböző részeiben börtönőröket, pártfogófelügyelőket, betegápolókat. Minden munkakörben mások az elvárások: pártfogó felügyelőknek csak az jelentkezhet, akinek szociológiai területen felsőfokú képzettsége van - írják.

A Váci Fegyház körletfelügyelőnek elsősorban férfiak jelentkezését várja, és elengedhetetlen az érettségi bizonyítvány; valamint a fizikai, pszichikai és egészségügyi alkalmasság mellett a kifogástalan életvitel is. Itt a minimális bruttó kereset 236.900 Ft, ezen felül van cafeteria, utazási támogatás, ingyenes szakmai képzés, továbbtanulási lehetőség is.

A váci börtönben 2016 novemberében a minimum kereset bruttó 220 ezer forint volt, 2017 júliusában már 228 ezer forint. De hiába a béremelés, továbbra is nagy a fluktuáció mértéke. Az alacsony fizetések és a munkakörülmények, a túlórák miatt sokan elhagyják a pályát. A Helsinki Bizottság szerint kevés a börtönpszichiáter és a börtönpszichológus is. Rossz minőségű ruhát kapnak, kamerával figyelik meg őket.

Fotó: civilhetes.net
Pénzcentrum
Follow hrportal_hu on Twitter