Megjelent: 3 éve

Ennyit keresne Mészáros Lőrinc…

...ha az eredeti víz-, gáz- és fűtésszerelő szakmájában dolgozna. A Fizetesek.hu által szolgáltatott adatok alapján az alkalmazottként dolgozó víz-, gáz- és fűtésszerelők havi átlagbére bruttó 196 300 forint. Ennél tíz év gyakorlattal valamivel többet lehet keresni, de a különbség nem jelentős.

Pályakezdőként még csak 177 400 forintos havi bruttó fizetést lehet elérni a szakmában, 6-10 év után is még az országos átlag alatt van a fizetési nívó az adatok szerint, mindössze 194 200 forinttal. 10 év után lehet elérni a 200 ezer forintos lélektani határt: 203 400 forinttal. A tapasztalat, az adatok alapján azt mondhatjuk, nem nyom túlzottan sokat a latban a bruttó bérezés tekintetében.

Az évek során, egy 2015-ös átmeneti visszaesés után, több, mint 40 ezer forinttal nőtt az átlagfizetés a szakmában. Míg 2012-ben még 154 300 forint volt a bruttó átlag, addig 2017-ben már havi 192 000 forintra rúgott az átlagjövedelem.Hangsúlyozzuk, hogy mindvégig az alkalmazotti alapbérekről szólt az elemzés. A kimutatásban nem szerepelnek az egyéni vállalkozóként vagy szabadúszóként dolgozó víz-, gáz- és fűtésszerelők, akik a fentieknél magasabb összegeket tudnak megkeresni és a fekete jövedelmek sem.

Sokak tapasztalata lehet, hogy arányaiban jóval magasabb összegeket kell kifizetniük, ha problémájukkal szakemberhez fordulnak.

Ugyanakkor, ha a túlórapénzzel, jutalmakkal vagy a pénzbeli juttatásokkal is kalkulálunk az alapbéren felül, akkor az átlagbér szintje mintegy 15 ezer forinttal megemelkedik: 220 500 forintra. Több év gyakorlattal pedig feltornázható akár 226 000 forintos összjövedelemig.

Az adatokat a Fizetések.hu szolgáltatta.

A szakmában karriert elképzelő álláskeresők ITT válogathatnak a lehetőségek közül.
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.01.30Videokonferenciás 2 napos Scrum Master képzés A két napos intenzív, gyakorlat-orientált tréning szerepjátékokon és szimulációkon keresztül segít a résztvevőknek megérteni, hogyan alkalmazhatóak a legkülönbözőbb projektekben a Scrum alapelvei. Kitérünk arra is, hogy mikor érdemes használni a Scrumot, és mikor nem. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter