Megjelent: 2 éve

Ennyit keresne Mészáros Lőrinc…

...ha az eredeti víz-, gáz- és fűtésszerelő szakmájában dolgozna. A Fizetesek.hu által szolgáltatott adatok alapján az alkalmazottként dolgozó víz-, gáz- és fűtésszerelők havi átlagbére bruttó 196 300 forint. Ennél tíz év gyakorlattal valamivel többet lehet keresni, de a különbség nem jelentős.

Pályakezdőként még csak 177 400 forintos havi bruttó fizetést lehet elérni a szakmában, 6-10 év után is még az országos átlag alatt van a fizetési nívó az adatok szerint, mindössze 194 200 forinttal. 10 év után lehet elérni a 200 ezer forintos lélektani határt: 203 400 forinttal. A tapasztalat, az adatok alapján azt mondhatjuk, nem nyom túlzottan sokat a latban a bruttó bérezés tekintetében.

Az évek során, egy 2015-ös átmeneti visszaesés után, több, mint 40 ezer forinttal nőtt az átlagfizetés a szakmában. Míg 2012-ben még 154 300 forint volt a bruttó átlag, addig 2017-ben már havi 192 000 forintra rúgott az átlagjövedelem.Hangsúlyozzuk, hogy mindvégig az alkalmazotti alapbérekről szólt az elemzés. A kimutatásban nem szerepelnek az egyéni vállalkozóként vagy szabadúszóként dolgozó víz-, gáz- és fűtésszerelők, akik a fentieknél magasabb összegeket tudnak megkeresni és a fekete jövedelmek sem.

Sokak tapasztalata lehet, hogy arányaiban jóval magasabb összegeket kell kifizetniük, ha problémájukkal szakemberhez fordulnak.

Ugyanakkor, ha a túlórapénzzel, jutalmakkal vagy a pénzbeli juttatásokkal is kalkulálunk az alapbéren felül, akkor az átlagbér szintje mintegy 15 ezer forinttal megemelkedik: 220 500 forintra. Több év gyakorlattal pedig feltornázható akár 226 000 forintos összjövedelemig.

Az adatokat a Fizetések.hu szolgáltatta.

A szakmában karriert elképzelő álláskeresők ITT válogathatnak a lehetőségek közül.
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter